Ankara'da sağlık emekçilerine saldıran 5 kişi gözaltına alındı

Ankara'da sağlık emekçilerine saldıran 5 kişi gözaltına alındı
Hasta yakını olduğu belirtilen şüphelilerin adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık çalışanlarına saldıran 2 kişi gözaltına alındı.

Ankara’daki Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bir silahlı kavgada hayatını kaybeden kişinin yakınları sağlık emekçilerine saldırmış, çalışanlar bedenlerinden barikat kurarak kendilerini korumaya çalışmıştı. 

Saldırıya tepkiler devam ederken, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından şüpheliler hakkında soruşturma başlattı.

Soruşturma kapsamında, sağlık çalışanlarının ifadeleri alındı. Olay gecesi kapının arkasında bulunan 5 doktor ile 5 hemşirenin şikayetçi olmadıkları, hastane başhekiminin içeri girmek için kapıyı zorlayan kişilerden şikayetçi olduğu öğrenildi.

5 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Hastanenin güvenlik kamera görüntülerini izleyen savcılık, yaklaşık 8 kişinin kapı önünde bulunduğunu tespit etti. Bu kişilerden fiziki olarak kapıyı zorlayanlardan biri çocuk 5 kişi bu sabah saatlerinde gözaltına alındı.

Şüphelilerin ‘görevliye etkin direnmek’, ‘kamu malına zarar vermek’, ‘tehdit’, ‘hakaret’ ve ‘yaralamaya teşebbüs’ suçlarında adliyeye sevk edilecekleri öğrenildi. 

BAKAN 'ŞİDDET İHTİMALİ' DEDİ, VALİLİK 'TARTIŞMA'

Bakan Koca, saldırıya ilişkin paylaşımında, "Arkadaşlarımız, şiddet olasılığına karşı, kapıyı kapalı tuttu. Şiddetin ihtimali bile olmamalı. Devlet, geçit vermeyecek" ifadelerini kullanmıştı.

Saldırıya ilişkin açıklama yapan Ankara Valiliği ise "Silahlı bir kavga sonucu Keçiören Eğitim  Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınan yaralıları görmek isteyen hasta yakınları ile hastane çalışanları arasında çıkan tartışma fiziki saldırıya dönüşmeden görevlilerimizle önlenmiş olup sorumlular hakkında derhal adli tahkikat başlatılmıştır" demişti.

Yetkililerin saldırıyı 'tartışma' olarak nitelendirdiği açıklamaları tepki çekmişti.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar