Sağlık firmalarının devletten alacakları 15 milyar TL’yi buldu: KGF ödemelerinde ayakta durmaları zor

Sağlık firmalarının devletten alacakları 15 milyar TL’yi buldu: KGF ödemelerinde ayakta durmaları zor
Kamudan alacaklı firmalar Eylül ayında KGF ödemelerine başlayacak. İTO kamu alacaklarının tahsil edilmezse firmaların zor durumda kalacağını açıkladı.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, tıbbi cihaz ve malzeme firmalarının kamudan alacaklarının 15 milyar lirayı bulduğunu belirterek, birikmiş alacakların ödenmemesi halinde firmaların Eylül'de başlayacak olan Kredi Garanti Fonu(KGF) geri ödemeleri nedeniyle ayakta durmakta zorlanacağını söyledi.

Avdagiç yaptığı yazılı açıklamada, sektördeki firmaların pandemi sürecinde KGF yararlandıklarını, geri ödemelerin Eylül ayında başlayacağını ve bu geri ödemelerin sektörü ve firmaları zorlayacağını ifade ederek şöyle dedi:
"Tıbbi cihaz sektörünün üniversite ve kamu hastanelerinden tahakkuk eden birikmiş alacaklarının ödenmesi, bu zor günlerde sektöre nefes aldıracak ve güç verecektir. Bu konuda hükümetimizin alacağı bir karar sektörü rahatlatacak ve pandemi sürecinde daha çok ihtiyaç duyduğumuz yerli tıbbi yatırımlara büyük cesaret verecek... Sağlık sektöründeki firmalar, ödemelerin yapılmaması halinde, pandemi sürecinde yüzümüzü ağartan işletmelerin ayakta durmakta zorlanacaklarını ifade ediyorlar."

Avdagiç, kamuya tedarik yapan firmalara taahhüt edilen ödemelerin yapılmasının, firmaların nakit akışına ciddi katkı
yapacağına işaret etti.

Öne Çıkanlar