Sağlık çalışanlarını alkışlayıp 'sağlıkta şiddet yasasını' reddettiler

Sağlık çalışanlarını alkışlayıp 'sağlıkta şiddet yasasını' reddettiler
'Sağlıkta Şiddet Yasası'nı reddedenleri bu ülkenin bütün hekimlerine havale ediyoruz'

ARTI GERÇEK- İstanbul Tabip Odası, Dünya Sağlık Günü'nde AKP ve MHP oylarıyla sağlıkta şiddet yasa teklifinin reddedilmesine tepki gösterdi. Tabipler, koronavirüs salgını ile  mücadele edilirken, "Bu süreçte 'kendimiz için' tek bir şey istedik" dedi.

CHP Milletvekili Dr. Ali Şeker’in dün TBMM’ye getirdiği Yasa Teklifinin gündeme alınması AKP-MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

Karara tepki gösteren İstanbul Tabib Odası, "Günlerdir, haftalardır COVİD-19 pandemisine karşı mücadele ediyoruz. Acillerde, servislerde, laboratuvarlarda, yoğun bakımlarda… Bütün eksiklere, bütün tehlikelere, bütün risklere rağmen. Kaybettiğimiz meslektaşlarımızın acılarını yüreklerimize gömerek… Sağlığımızı, hayatımızı tehlikeye atarak mücadele ediyoruz. Bu süreçte "kendimiz için" tek bir şey istedik: Yıllardır en büyük sorunumuz, "Sağlıkta Şiddet Yasası"nın çıkarılması" tepkisini gösterdi.

'ÜÇ HAFTA ÖNCE ALKIŞLIYORDUNUZ'

Tabip Odası sağlık çalışanlarını henüz üç hafta önce alkışlandığını hatırlatarak, "Söyleyecek sözümüz çok. Ve fakat fazla söze gerek yok! Üç hafta önce kürsüden, balkondan alkışlayıp… Dün Sağlıkta Şiddet Yasa Teklifinin gündeme alınmasını reddedenleri… Bu ülkenin bütün hekimlerine, bütün sağlıkçılarına havale ediyoruz! Biz gene işimizin başında, hastalarımızın yanındayız. Ancak zannedilmesin ki vazgeçeceğiz. Bu Yasa Çıkana Kadar Peşini Bırakmayacağız" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar