Sagrada Familia'nın 130 yıldır imar izni yokmuş

Sagrada Familia'nın 130 yıldır imar izni yokmuş
Ünlü mimar mimar Antoni Gaudí'nin en önemli eserlerinden biri olan Sagrada Familia Kilisesi, 130 yıl sonra inşaat ruhsatı alıyor. Kilise, Barselona Belediyesi'ne 35 milyon euro ödeyecek.

İspanya’nın en meşhur turistik yapılarından biri olan Sagrada Familia Kilisesi’nin inşaat izni olmadığı ortaya çıktı. 130 yıldır ruhsatsız olan kilisenin yönetimi, Barselona belediyesine yaklaşık 35 milyon euro ceza ödeyecek.



BBC Türkçe'nin aktardığı habere göre, Barselona Belediye Başkanı Ada Colau, kilise yönetimi ile yapılan anlaşmayı ‘tarihi’ diye niteledi. Sagrada Familia söz konusu cezayı 10 yıl içinde taksitle ödeyecek. Bu para bölgeye toplu ulaşımın düzeltilmesi ve çevrede yaşayanlara yardım için kullanılacak. Karşılığında, kilise 130 yıl sonra ruhsat almış olacak.

İspanyol mimar Antoni Gaudí’nin en önemli eserlerinden biri olan Sagrada Familia, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alıyor. İnşaatı 1882’de başlayan kilisenin en önemli özelliklerinden biri de, inşaatının hâlâ devam ediyor olması. Her yıl 4.5 milyon kişi ziyaret ettiği yapı bu nedenle ‘Bitmeyen Kilise’ diye de anılıyor. Yapının ana bölümünün, Gaudi’nin 100’ncü ölüm yıldönümü olan 2026’da tamamlanması planlanıyor. (YAŞAM HABERLERİ SERVİSİ)

Öne Çıkanlar