Sahibi açıkladı: Halk TV gazete çıkarıyor

Sahibi açıkladı: Halk TV gazete çıkarıyor
Halk TV'nin sahibi Cafer Mahiroğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla basılı gazete çıkarmak için çalışmalara başladıklarını duyurdu.

Halk TV'nin sahibi ve iş insanı Cafer Mahiroğlu, "Halkın vicdanı olacağız" diyerek basılı bir gazete çıkarmaya hazırlandıkları haberini verdi.

"Yeni dönem"in medyasını inşa ediyoruz" diyen Mahiroğlu'nun mesajı şöyle:

"Tüm susturma çabalarına inat, iktidarın medya tekelini kıracağız. 'Yeni dönem'in medyasını inşa ediyoruz. Halk TV ailesi daha da büyüyor. Basılı gazetemizle demokrasi, özgürlük ve insan hakları mücadelesine daha güçlü omuz vereceğiz. ‘HALK’ın vicdanı olacağız… YAKINDA…"

CAFER MAHİROĞLU KİMDİR?

1966 yılında Sivas’da dünyaya geldi. İngiltere’deki Select isimli tekstil firmasının sahibi olarak bilinen Mahiroğlu, İngilizce öğrenmek amacıyla 1980’lerin sonunda İngiltere’ye gitti. Uzun süre konfeksiyon sektöründe çalıştıktan sonra, konfeksiyon markasını satın alarak kendi işini kurdu. 1991 yılında Armondi tekstil şirketini alan Mahiroğlu, Top Shop, New Look, Dorotthy, Perkins, Tesco, Evans gibi bir çok markanın üreticiliğini yapıyor.

Cafer Mahiroğlu, 2007’de mali krize giren İngiltere merkezli Select’i satın aldı. 350’ye yakın mağazası bulunuyor. İngiltere’nin en zengin 100 insanı arasında bulunuyor ve sıklıkla maddi sıkıntılar yaşayan ve batmak üzere olan markaları satın alıyor. 2008’de de Markofoni adlı online alışveriş sitesini satın aldı. Uluslararası dergi Forbes’in Türkiye versiyonu 2016 yılı Kasım sayısında Cafer Mahiroğlu’nun hikayesini kapak yaptı.

Öne Çıkanlar