Sakarya patlamasıyla ilgili paylaşım yapan EMEP yönetcisine soruşturma

Sakarya patlamasıyla ilgili paylaşım yapan EMEP yönetcisine soruşturma
Hakkında soruşturma açılan EMEP İl yöneticisi Adem Korkmaz, “Ailelerin söylediklerini insanlara duyurmaya çalıştık” dedi.

Sakarya’daki havai fişek fabrikasında yaşanan patlamayı sosyal medya hesaplarında paylaşan Emek Partisi (EMEP) Kocaeli İl Yöneticisi Adem Korkmaz’a soruşturma açıldı. Korkmaz hakkında "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" iddiasıyla açılan soruşturmaya gerekçe yapılan olan paylaşımlar ise şöyle: "Patlama alanında 5 saat durduk. Sağlık, İçişleri ve Çalışma Bakanı ailelerin yanında değildi. Fabrika patronuyla oturuyordu. Başka söze gerek yok", "Yıllardır bu fabrikada iş cinayetleri yaşanıyor. Önlemler alınsaydı, denetimler yapılsaydı bugün bu olay yaşanmayacaktı."

‘BÜROKRASİ DE İŞİN İÇİNDE’

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre kendisine açılan soruşturma ve olay anına ilişkin konuşan Adem Korkmaz, patlamanın hemen ardından parti olarak olayın yaşandığı alana gittiklerini ve oradaki gözlemlerini kamuoyuyla paylaştıklarını ifade etti.  Korkmaz, kazanın basında, "feci bir kaza" olarak geçtiğini vurgulayarak, "Fakat biz patlama öncesinde önlemlerin alınmadığı ve kuralların çiğnendiğini söyledik. Bürokrasinin de işin içinde olduğunu söyledik" dedi. 

‘NEDEN PAYLAŞIM YAPTIN?’
Kendisine açılan soruşturma nedeniyle çağırıldığı emniyette "Patlama alanına niye gittin?", "Niye bu paylaşımları yaptın", "Neden oradaydın?" şeklinde soruların sorulduğunu belirten Korkmaz, "Burada vatandaşlara doğruyu ulaştırmamızdan çekindiler. Bizim vatandaşa ulaştırmaya çalıştığımız bilgi başka patlamaların yaşanmamasıydı ve bu olayın münferit olmadığıydı. Bu soruşturmayı tek parti anlayışına bağlıyorum. Partiler olabilir ama makul olan, doğru olanı dile getirmeyen, sesini çıkarmayan partilerden bahsediyorlar. Doğruları dile getirince soruşturma açıldı" diye belirtti.

‘DOĞRU SÖYLEYENLER CEZALANDIRILIYOR’

Şahsının değil ülkede doğruları söyleyenlerin kötü gösterilmeye çalışıldığının altını çizen Korkmaz, "Soruşturma ise biz sizi takip ediyoruz, ensenizdeyiz söylemi. Soruşturmalarını hak mücadelesi veren, doğruları söyleyen insanlar üzerinden diğer insanları terbiye etme aracı haline getiriyorlar. Paylaşımlarımızda hakaret, yanlış bilgilendirdiğimiz, uydurduğumuz bir şey yok. Ailelerin söylediklerini insanlara duyurmaya çalıştık. Bu ülkede adalet olsaydı yalan söylendiği için cezalandırılırdı fakat bu ülkede doğruları söyleyince ceza veriliyor. Yargı sistemi bunun üzerine kurulmuş" dedi.
NE OLMUŞTU?

Sakarya'nın Hendek ilçesinde bulunan Büyük Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası’nda yaşanan patlamada 7 işçi yaşamını yitirmiş, kalan patlayıcıların imha işlemi için sevki esnasında da 1'i sivil 12 kişinin yaralandığı, 3 askerin yaşamını yitirdiği ikinci bir patlama meydana gelmişti.

 

Öne Çıkanlar