Demirtaş'ın kitapları, saat ve Uğur Kaymaz'ın fotoğrafı 'örgütsel doküman' sayıldı

Demirtaş'ın kitapları, saat ve Uğur Kaymaz'ın fotoğrafı 'örgütsel doküman' sayıldı
Manisa Emniyet Müdürlüğü, HDP'lilerin evlerine yapılan baskınlarda toplatma kararı olmayan kitaplar ile kırımızı, sarı ve yeşil şalları 'Örgütsel doküman' olarak göstererek servis etti.

Manisa merkez, Turgutlu ve Saruhanlı ilçelerinde Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyesi 9 kişi, dün evlerine yapılan polis baskınıyla gözaltına alındı. 2018 Newroz kutlamasına katılmaları, sanal medya hesaplarında yaptıkları paylaşımları "örgüt propagandası" olarak gösterildi. Gözaltına alınanlardan Fırat Erol, Hediye Er ve Mahide Doğan, emniyet ifadelerinin ardından sevk edildikleri savcılıkta serbest bırakıldı. Gözaltında tutulan 6 kişinin dosyası için gizlilik kararı getirilirken, ifadelerinin pazartesi alınacağı belirtildi. 

ŞAL, KİTAP, SAAT SUÇ SAYILDI

Manisa Valiliği ve İl Emniyet Müdürlüğü ise gözaltı operasyonuna ilişkin yaptığı açıklamada, "örgütsel içerikli dokümanlar ele geçirildi" diyerek bir fotoğraf servis etti.  Fotoğrafta bir masa üzerine kırmızı, sarı, yeşil renkteki şallar, üzerinde HDP eski Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ, Selahattin Demirtaş ve öldürülen çocuklar Uğur Kaymaz ve Ceylan Önkol'un fotoğraflarının yer aldığı saat, 1 beylik tabancası ile 7 kitap "örgütsel doküman" olarak servis edildi. 

Kitaplar arasından Selahattin Demirtaş tarafından kaleme alınan ve hakkında herhangi bir toplatma kararı bulunmayan Leylan, Seher ve Devran kitapları da bulunuyor.

DEDEDEN KALMA SİLAH 

"Ruhsatsız" diye servis edilen silahın ise gözaltına alınıp, serbest bırakılan Mahide Doğan'ın babası Nuri Doğan'ın dededen kalma beylik tabancası olduğu ortaya çıktı. Silah sahibi 67 yaşındaki Nuri Doğan, bu sabah Saruhanlı ilçe emniyetine giderek, tabancanın dedesinden kalma olduğuna dair ifade verdi. 

Öte yandan emniyet, valilik ve ana akım medya, gözaltına alınan HDP'lileri, "PKK-KCK" üyese olarak  lanse etti. (MA)

Öne Çıkanlar