'Saldırı münferit olay olarak görülemez'

'Saldırı münferit olay olarak görülemez'
İzmir'de HDP binasına gerçekleştirilen saldırıda Deniz Poyraz'ın katledilmesine ilişkin açıklama yapan Mardin Barosu, saldırının münferit bir olay olarak görülemeyeceğini belirtti.

Mardin Barosu, İzmir'de Halkların Demokratik Partisi (HDP) il binasına yapılan saldırı ve Deniz Poyraz'ın katledilmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı.  Açıklamada olayın münferit bir olay olmadığı belirtilerek, saldırının iktidarın nefret dilinin sonucu yaşandığı ifade edildi. 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bu olay münferit veya adli bir olay olarak görülemez. Son dönemde ülkenin bir çok yerinde Kürtlere yönelik benzer saldırıların yaşanıyor olması, iktidar çevrelerinin kullandığı nefret söylemleri, kutuplaştırıcı ve ayrıştırıcı dilin topluma yansımasının sonucudur. İnsanlığa ve yaşam hakkına karşı işlenmiş bu suçun, bu suça sebebiyet getiren nefret söylemlerinin failleri ile olayda ihmali bulunan kişiler hakkında hızlı ve etkin bir soruşturma yapılması gerekmektedir. Mardin Barosu olarak olayın tüm faillerinin tespit edilip bir an önce yargılanmalarını bekliyoruz. Yaşanan saldırıyı kınıyor, katledilen Deniz Poyraz'ı rahmetle anıyoruz."

Öne Çıkanlar