Salgın günlerinde Salda Gölü'ne iş makineleri girdi

Salgın günlerinde Salda Gölü'ne iş makineleri girdi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Salda Gölü’nün beyaz kumlarının iş makineleriyle taşınmaya başlama görüntülerinin kendilerine ulaştığını açıkladı.

Salda Gölü'nde, Millet Bahçesi yapımı için iş kamyonları çalışmaya başladı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, "Salda siz inşaat yapasınız diye değil, Korona virüsü tedbirleri gerekçesiyle ziyarete kapatıldı" dedi.

"Türkiye’nin Maldivleri" olarak anılan, 1’inci Derece Doğal SİT Alanı olan ve Covid-19 salgınında ziyarete kapatılan Salda Gölü’nde Millet Bahçesi çalışmaları kapsamında hafriyat kamyonları çalışmaya başladı.

CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Salda Gölü’nün beyaz kumlarının iş makineleriyle taşınmaya başlama görüntülerinin kendilerine ulaştığını belirterek, "Kamyonlarla, iş makineleriyle girdiğiniz o beyaz kumlar, tarihi 3.7 milyar yıl öncesine dayanan, canlı organizmalar. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Sarayın ‘Millet Bahçesi’ emrini yerine getirmek için cinayet işliyor" açıklamasını yaptı.

‘YA SİZİ KANDIRIYORLAR YA DA SİZ MİLLETİ KANDIRIYORSUNUZ’

Doğal SİT alanı statüsü taşıyan alandan kum alınamayacağını ve hafriyat işlemi yapılamayacağını belirten Karaca, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kuruma şu sözlerle seslendi:

"Geçen sene Kesin Korunacak Hassas Alan olarak ilan edeceğinizi söylediğiniz alanda, bugün kamyon ve kepçelerle binlerce canlının yaşam alanına saldırılıyor.  Sayın Bakan ya sizi kandırıyorlar ya da siz bu milleti kandırıyorsunuz. Salda siz inşaat yapasınız diye değil, Korona virüsü tedbirleri gerekçesiyle ziyarete kapatıldı. Virüs sonrasında, yurttaşları bu manzarayla mı karşılamak istiyorsunuz? Çıplak ayakla dahi basılmaması gereken o beyaz kumları, kamyon ve kepçeler kirletiyor, binlerce yılda oluşan doğal ve özel kıyıları geri dönülmez şekilde yok ediyorsunuz. Derhal bu rezaleti durdurup, sorumluluklarınızı yerine getirin." 

Öne Çıkanlar