Galataport şantiyesinde Covid-19 cinayeti

Galataport şantiyesinde Covid-19 cinayeti
Galataport şantiyesindeki Covid-19 salgınına rağmen çalışmaya zorlanan Hasan Oğuz hayatını kaybetti.

Bütün dünyada hükümetler çalışma yaşamında acil olmayan sektörler dışındaki çalışanlara yönelik karantina koşullarında kısıtlayıcı çalışma sistemini devreye sokarken, Türkiye'de iktidarın en fazla baskı kurduğu inşaat sektöründe çalışma koşullarının salgın koşullarına göre düzenlenmemesi can aldı.

Çalıştığı İstanbul Karaköy'deki Galataport şantiyesinde koronacirüs testi 'Pozitif' çıkmasına tağmen çalışmaya zorlanan inşaat işçisi, Devrimci Yapı, İnşaat ve Yol İşçileri Sendikası Avrupa yakası Temsilcisi Hasan Oğuz geçirdiği kalp krizi sonucu hastanede kaldırıldı. 7 Nisan’dan beri gözlem altında tutulan Hasan Oğuz Koronavirüs Covid-19 nedeniyle yaşamını yitirdi.

POZİTİF ÇIKMASINA RAĞMEN YÖNETİCİLER ÇALIŞMAYA ZORLADI

İş cinayetini Twitter’dan duyuran Dev Yapı İş, "Avrupa Yakası temsilcimiz Hasan Oğuz’u 'bulaşıcı hastalık" sebebiyle yitirdik. Şantiyede pozitif vaka çıkmasına rağmen işe devam kararı veren tüm yöneticiler ve buna cevaz veren siyasi iktidarın temsilcileri yargılansın!"

DEV YAPI İŞ: RAPORUNDA ‘BULAŞICI HASTALIK’ DENİLDİ

Sendika paylaşımında ayrıca, Oğuz’un ölüm raporunda "bulaşıcı hastalık" teşhisinin olduğu bilgisi paylaşıldı. Sendika, Covid-19 salgını nedeniyle de cenaze töreni düzenleyemeyeceklerini belirtti.

AKADEMİSYENDEN TEPKİ: ÇOK MU ACİLDİ, BİR KANSER GİBİ İLERLEYEN GALATAPORT?

İnşaat işçilerine ‘Çalışırken koronavirüse yakalanırsam sorumluluk bendedir’ taahhütnamelerinin imzalatıldığı geçtiğimiz günlerde ortaya çıkarken, genç sendikacının salgın tehlikesine rağmen mesainin devam ettirildiği Galataport projesinde çalıştırılırken hayatını kaybetmesine Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nden Öğretim Görevlisi Aslı Odman’dan tepki geldi. İşçi sağlığı ve iş güvenliğine ilişkin çalışmalara desteğiyle de bilinen akademisyen Aslı Odman, salgın günlerinde "bir kanser" projesi olarak nitelediği Galataport projesinin aciliyetini sorgulayan Odman, söz konusu riskli ve stresli koşullarda yaşanan iş cinayetine tepki gösterdi.

Odman, sosyal medya hesabından işçinin ölüm haberini paylaşarak, "Başımız sağolsun. Üçüncü Havalimanı İşçileri direnişi sırasında sevgili Özgür Karabulut tutuklandığında, hepimizi güler yüzüyle toparlamıştı. Bir kanser gibi ilerleyen #Galataport şantiyesi elzem bir üretim miydi, mahşeri salgın günlerinde? Bu risk, stres altında zayıf bir ciğer ve kalp ile.." ifadeleriyle tepkisini dile getirdi.

(HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar