Salıcı’dan Kaftancıoğlu yorumu: Görevine devam edecek

Salıcı’dan Kaftancıoğlu yorumu: Görevine devam edecek
Yargıtayın Kaftancıoğlu kararını değerlendiren CHP’li Oğuz Kaan Salıcı, 'Erdoğan İstanbul seçimlerinin intikamını alıyor' dedi, Kaftancıoğlu’nun görevine devam edeceğini açıkladı.

+GERÇEK- CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun CHP üyeliğinin düşürülmesi ile ilgili kararını değerlendirdi. Aralarında +Gerçek muhabirinin de bulunduğu bir grup gazeteciye değerlendirmelerde bulunan Salıcı, "Yargıtay kararında Canan Kaftancıoğlu’nun ‘parti üyeliği ve partideki görevleri sonlandırılmıştır’ diyor" ifadesini kullanarak, işin hukuki boyutunun tartışmalı olduğunu dile getirdi.

İlgili kanun maddesinin ‘il başkanı, parti tüzel kişiliğini temsil edemez’ dediğini ve bu kanun maddesine göre tüzel kişiliği yalnızca parti meclisi, MYK ve genel başkanlık gibi organların temsil ettiğine dikkat çekti.

Kararın hukuksuz olduğunu savunan Salıcı, şunları söyledi: 

"Canan Kaftancıoğlu mahkumiyeti adaletsiz bir karar. Eğer Canan Kaftancıoğlu, İstanbul’u kazanan örgütün başı olmasaydı, İstanbul’da iki seçim olmasına neden olan o süreç yaşanmamış olsaydı, yargı kararıyla İstanbul seçimi iptal edilip tekrardan o seçim kazanılmamış olmasaydı, ilk gece ıslak imzalı tutanaklar Cumhuriyet Halk Partisi’nin elinde eksiksiz şekilde olmasaydı ve bunu sağlayan kişi de İstanbul örgütü ve başı Canan Kaftancıoğlu olmasaydı böyle bir karar verecekler miydi?


'İSTANBUL SEÇİMİNİN RÖVANŞI ALINIYOR' 

Bir kadın siyasetçiden İstanbul seçiminin rövanşını almaya çalışıyorlar. Tayyip Erdoğan, siyasi yasaklarla boğuşturulduğunu söyleyen bir siyasetçi olarak yıllarca bu konuyu topluma anlattı. ‘Muhtar bile olamazsın’ diye atılan manşetler olduğunu söyledi. Döndü, doğrudan sarayın talimatıyla bir kadın siyasetçiyi siyaset dışı bırakacak her türlü şeyi yapıyorlar. Aslında kendi hikayelerini inkar ediyorlar.
"Biz milletvekili ya da belediye başkanı olmak için siyaset yapmıyoruz. Bizim için bu bir siyasi mücadele. Biz bu siyasi mücadelenin neferiyiz. Canan Kaftancıoğlu, seçilmesine engel olunabilir ama siyasi mücadeleden kopacağı anlamına gelmiyor. Biz üye formu doldurarak mücadeleye girmiyoruz, mücadeleye gönülden giriyoruz."

'PROSEDÜRLER HALLOLUR' 

Biz Canan Kaftancıoğlu’nu il başkanı olarak tanıyoruz. İşin bütün detaylarını konuşalım, bütün detaylar ortada konuşulsun değil, meselenin özünü konuşalım ki, bir kadın siyasetçiye yapılan haksızlık ve mağduriyet meselesi konuşulsun. Prosedürler hallolur. Diyelim üyeliği düşürdük ama fiili başkan olarak kabul ediyorum, ne yapılacak, cezai müeyyidesi yok. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, Canan Kaftancıoğlu’nun 'üyeliğinin sonlandırıldığına' ilişkin yazısı bizim için siyaseten yok hükmündedir."

Öne Çıkanlar