Salih Müslim: Rojava’daki katliamdan Suriye ve Rusya da sorumlu

Salih Müslim: Rojava’daki katliamdan Suriye ve Rusya da sorumlu
PYD Eş Başkanlık Konseyi üyesi Salih Müslim, dört kişinin hayatını kaybettiği Türkiye’nin Eyn Îsa’ya yönelik tanklı saldırısını kınayarak, 'Türk devletinin vahşeti Hitler’i geçti' dedi.

Türkiye’nin Kuzey ve Doğu Suriye’nin Eyn Îsa kentinin Sefawiyê köyüne yönelik tanklı saldırısında Xelef El Îsa ailesinden üçü çocuk dört kişi katledildi. Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eş Başkanlık Konseyi üyesi Salih Müslim, Türkiye’nin saldırılarından Şam hükümeti ve Rusya’nın da sorumlu olduğunu söyledi. 

Hawar Haber Ajansı’na (ANHA) konuşan Müslim, Türkiye’nin katliamını kınayarak, "Tüm dünyanın gözü önünde katliam gerçekleşiyor. Kürt halkının direnişini kırmak için her taraftan saldırıyor. Aynı katliamı Konya’da yaptılar. Kürt halkını soykırımdan geçirmek istiyorlar. Halkımız dikkatli olmalıdır. Direnmek dışında bir yolumuz yok" dedi.

Türkiye’nin bölgeye yönelik saldırılarının arttığına dikkat çeken Müslim, şöyle devam etti:

"Türk devleti savaş, diplomasi, ekonomi ve siyasete büyük bir kırılma yaşadı. Her yerde sivillere saldırıyor. Şu an Türk devletinin neler yapacağını kestirmek zor. Sözde garantör devletler var. Ancak bu devletler sivillerin katledilmesine rağmen sorumluluklarını yerine getirmiyor. Türk devleti sivilleri katletmekle kalmıyor. Şehitlerimizin mezarlarını da açıyor. Uluslararası devletler bu vahşet için sadece kınama açıklamaları yapıyor. Bu yeterli değil. Daha sert tutum sahibi olmalılar. Her türlü ölçüleri ayaklar altına alan Türk devleti durdurulmalıdır. Türk devletinin vahşeti Hitler’i aştı. Artık tedbir alınmalıdır." 

Rusya ve Şam Hükümeti güçlerinin katliamın gerçekleştiği yere yakın olduğunu belirten Müslim, "Sivillerin katledildiği yerde Rusya ve Şam Hükümeti’nin güçleri bulunuyor. Sözde bu güçler ateşkesi kontrol etmek için buraya yerleştiler. Ancak bugüne kadar saldırıları durdurmadılar. Sivilleri korumadılar. Bu yüzden Rusya ve Şam Hükümeti katliamdan sorumludur. Bu saate kadar bir tutum sahibi olmadılar. Bizler bu saldırılar karşısında daha fazla örgütleneceğiz" şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar