Saliha Aydeniz: 5 Haziran’da bombayı patlatanlar bu süreci başlatanlardır

Saliha Aydeniz: 5 Haziran’da bombayı patlatanlar bu süreci başlatanlardır
Leyla Güven ve Musa Farisoğulları’nın tutuklanmasına tepki gösteren DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, '5 Haziran’da Diyarbakır’daki bombayı patlatanlar bu süreci başlatanlardır' dedi.

Vekillikleri düşürüldükten sonra gözaltına alınan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven ve HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları tutuklandı.

HDP’li vekillerin tutuklanmasının ardından Diyarbakır Adliyesi önünde HDP Milletvekilleri ve DBP Eş Genel Başkanları basın açıklaması düzenledi.

Açıklamada konuşan DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, siyasi bir darbe ile karşı karşıya olduklarını belirtti. Çetevari yönetilen bir yöntem ile vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırıldığını ifade eden Aydeniz, "Yangından mal kaçırırcasına, sanki ülkede hukuk yokmuş, çetevari bir yöntemle bugün Meclis’e arkadaşların dokunulmazlıkları getirildi. Bugün içeride öğrendik ki, aslında bu müdahalenin bir kaç gün önce hazırlanmış. Bu bize yargının bağımsız olmadığını,  hukukun yerle bir edildiğini, bu ülkede talimatlarla çalışan hakim ve savcıların olduğunu gösterdi" diye belirtti.

‘BU İKTİDARIN MEŞRUİYETİ KALMADI ’

Leyla Güven ve Musa Farisoğulları’nın KCK ana davasından ceza aldıklarını hatırlatan Aydeniz, "Onlara ceza veren o hakimler, FETÖ’den tutuklandı. Bu bize AKP ile FETÖ ilişkisini net bir şekilde gösteriyor. Aslında bu hükümetin bu iktidarın meşruiyetinin kalmadığının, bu iktidarın kendi ömrünü uzatmak için her seferinde Kürde saldırının bir göstergesidir. Buradan tüm Türkiye halklarına, Türkiye’deki muhalefete seslenmek istiyorum, bugün Kürde her saldırı Türkiye toplumuna saldırıdır. Demokratik siyasette ısrar edenlere saldırı Türkiye’nin demokratikleşmesine saldırıdır. Bugün Türkiye’nin demokratikleşmesi, Kürdistan’ın özgürlüğü için mücadele ederken ısrarla başka yollar önümüze koyuluyor. 1994 darbesi, 15 Temmuz darbesi ve yine bugün darbede de birbirinin devamıdır" dedi.  

‘5 HAZİRAN’DA BOMBAYI PATLATANLAR BU SÜRECİ HAZIRLAYANLARDIR’

Faşizme karşı birlikte mücadele mesajı veren Aydeniz konuşmasını şöyle sonlandırdı : "Yarın 5 Haziran, 5 Haziran’da Diyarbakır’daki bombayı patlatanlar, aslında bu süreci başlatanlardır. Bugün onlar korunuyor. İŞİD korunuyor, çeteler korunuyor, ama demokrasi korunmuyor. Türkiye’de bu sisteme karşı bu faşizme karşı birlikte mücadele etmek ve Türkiye’nin demokratikleşmesi birlikte yaşamanın güvencesi ancak bu faşizmin bu faşist iktidarın gitmesi ile sağlanır. Biz bu siyasi operasyonlara karşı şimdiye kadar sessiz kalmadık bundan sonra da sessiz kalmayacağız." 

Öne Çıkanlar