Sally Rooney'nin yeni romanı 'Beautiful World, Where Are You' yolda

Sally Rooney'nin yeni romanı 'Beautiful World, Where Are You' yolda
Rooney'nin üçüncü romanı olan 'Beautiful World, Where Are You'nun 7 Eylül'de raflarda yerini alması planlanıyor.

Conversations With Friends ve geçtiğimiz yıla dizi uyarlamasıyla da damgasını vuran Normal People kitaplarıyla tanıdığımız İrlandalı yazar Sally Rooney’nin yeni romanının yakında geleceğinin müjdesi yayıncıları Farrar, Straus & Giroux tarafından verildi.

Bantmag'in aktardığına göre; romanın adı, Beautiful World, Where Are You. Olaylar Dublin’de geçiyor. İki baş karakter Alice ve Eileen’in partnerleri Felix ve Simon’la olan ilişkilerini konu alıyor. Karakterlerin; artık gerçek birer yetişkin olmanın uçurumunda olduklarını ve hayatla ilgili sorumluluklar almaları gerektiğini fark ettikleri kitabın resmî tanıtım metni şöyle:

"Roman yazarı Alice, bir depoda çalışan Felix ile tanışır ve onunla Roma’ya seyahat etmek isteyip istemediğini sorar. Bu sırada Dublin’de yaşayan Alice’in en yakın arkadaşı Eileen de taze bir ayrılık sonrasında çocukluğundan beri tanıdığı Simon’la flört etmeye başlamıştır. Alice, Felix, Eileen ve Simon hâlâ gençtir ama hayat yerinde durmayarak gün geçtikçe onlara yetişmekte ve aradaki mesafeyi kapatmaktadır. Gençler, roman boyunca birbirlerini arzular, aldatır, bir araya gelir ve tekrar ayrılır. Acaba bütün bu karmaşık ilişki ağı içerisinde dört genç, yetişkinlikten önce köprüden son çıkış olan bu yılları keyif alarak geçirmeyi ve kafalarındaki soruları cevaplamayı başarabilecek midir?"

Roman; bu dörtlü arasındaki romantik gerilimi, arkadaşlıkları ve yaşadıkları dünya hakkındaki endişelerini ve gençlerin anlatı boyunca aklını kurcalayan aşka ve sekse dair sorularını odağına alacak.

Beautiful World, Where Are You’nun,FSG ile imzalanan iki kitaplık bir anlaşmanın ilk kitabı olarak 7 Eylül 2021’de raflarda yerini alması planlanıyor.

Öne Çıkanlar