Şamil Tayyar: Adalet ve Kalkınma Partisi, bir karşı devrim partisidir

Şamil Tayyar: Adalet ve Kalkınma Partisi, bir karşı devrim partisidir
AKP eski milletvekili Şamil Tayyar, 'Bakın, çok açık söylüyorum; Adalet ve Kalkınma Partisi bir karşı devrim partisidir' dedi.

AKP eski milletvekili Şamil Tayyar, akademisyen yazar Örsan Öymen ile girdiği tartışmada Mustafa Kemal Atatürk’ten bahsederken "O zaman şöyle söyleyeyin; Adalet ve Kalkınma Partisi bir karşı devrim hareketidir. Bakın, çok açık söylüyorum" dedi.

Şamil Tayyar, TGRT Haber'de yayınlanan 'Atilla Türker ile Ayrıntılar' programına konuk oldu. Burada akademisyen ve yazar Örsan Öymen ile bir tartışmaya giren Tayyar, şu ifadeleri kullandı:

"Atatürk'ün aynı yıl içinde birbiriyle çelişen en az yüz tane açıklamasını koyarım ortaya. Misak-ı Milli başta olmak üzere, Vahdettin'le ilgili sözleri başta olmak üzere. Bir bölümünde Vahdaettin'e hain diyenleri sert bir dille eleştiriyor, bir yıl içinde Vahdaettin'e kendi hain diyor.

Bakınız çok açık söylüyorum; Adalet ve Kalkınma Partisi bir karşı devrim partisidir. Toplumun değerleriyle çelişen ve bağdaşmayan bu formatlama girişimine karşı oluşturulmuş bir siyasal harekettir." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar