'Bütün kadınlar yalan söyleyebilir'

'Bütün kadınlar yalan söyleyebilir'
Hizmetçi Maria bir geceliğine aristokrat rolü yapmak zorunda kalınca beklenmedik bir aşk gelişir.

Bu hafta 5'i yerli 10 film sinemaseverlerle buluştu. Bu hafta Fransız sinemasından 'Madam', Mehmet Güreli'nin yönetmenliğini yaptığı 'Dört Köşeli Üçgen' ve 'Yaşar Kemal Efsanesi' öne çıkan filmler. 

GÖREVİMİZ TEHLİKE: YANSIMALAR

Tom Cruise'un olmadığı bir Görevimiz Tehlike düşünülemez bile.  Yeni macerada Ethan Hunt ve ekibi hayrete düşüren zekaları ve becerileriyle zamana kafa tutuyor. Yine heyecan, yine ölümün kıyısı... Christopher McQuarrie’nin yönettiği filmde Simon Pegg, Ving Rhames, Alec Baldwin, Rebecca Ferguson ve Sean Harris kadroda.


MADAM

Filmin çok tatlı cümlelerinden biri: Bütün kadınlar yalan söyleyebilir. Çok kırılgan bir aşk hikayesinin taraflarından birine ait değil de akşam sosyetik dostlarına vereceği yemekte sayısının 13 olduğunu gördüğünde sayının 14’e çıkması için evdeki hizmetçinin bir gecelik sosyetik bir kadın olmasını salık veren madama ait. Sonrası Paris’te yaşanan küçük bir yalan üzerine kurulu tatlı bir aşk hikayesi. Rossy de Palma, Toni Collette, Harvey Keitel ve Michael Smiley’in rol aldığı muazzam kadrolu filmin yönetmeni Amanda Sthers.


YAŞAR KEMAL EFSANESİ

Yaşar Kemal'in daha önce hiçbir yerde yayınlanmamış arşiv görüntülerinden, yüzlerce saatlik kaynaklardan derlenmiş ses kayıtlarından ve binlerce sayfalık dokümandan yararlanılan belgesel, onu seven veya hiç tanımamış insanların mutlaka izlemesi gereken bir eser. Aydın Orak imzalı belgeselde ustanın sesini duymak herkese iyi gelecek.


SIKI DOSTLAR

Richard Linklater imzalı "Sıkı Dostlar" kendisi gibi asker olan oğlunun ölüm haberini alan Doc'ın, 30 yıldır görmediği asker arkadaşları Sal ve Richard ile birlikte oğlunu uğurlama sürecini anlatıyor. Müthiş aktörler Steve Carell, Laurence Fishburne ve Bryan Cranston başrolde.


DEV AVCISI

Joe Kelly'nin aynı adlı çizgi romanından Anders Walter'in uyarladığı filmde gerçek hayatta yaşadıklarıyla başa çıkmak için canavarların dünyasına sığınan 12 yaşındaki Barbara’nın hikayesi anlatılıyor. Küçücük bedenine dışlanmışlığı, farklı olmanın ağırlığını sığdıran Barbara’nın macerası fantastik olsa da naif bir duygu hali bırakıyor izleyende. Madison Wolfe ve Zoe Saldana başrolde.


DÖRT KÖŞELİ ÜÇGEN

Mehmet Güreli, Sâlâh Birsel'in aynı adlı romanından uyarladığı filminde iflah olmaz bir gözlemcinin hikâyesini anlatıyor. Filmin müzikleri de kendisine ait. Filmin senaryosu Görkem Yeltan tarafından kaleme alındı. Mustafa Dinç, Kaan Çakır ve İlyas Özçakır oyuncu kadrosunda.


KABİR AZABI

Kendinizi bir mezarın karanlığında hayal edin ve bunu en korkunç olabilecek haliyle düşünün. Akın Artaç'ın yönettiği filmde başarılı bir avukatın kibirle imtihanını izleyeceksiniz.


DİP DİP: BİR OKYANUS MACERASI

İnsanların dünyayı terk ettiği, okyanusların her yeri kapladığı gelecekte bir zamanda geçen animasyonda tatlı deniz canlılarının macerasını izleyeceksiniz. Animasyonun yönetmeni Julio Soto Gurpide.


BİZİM KÖYÜN ŞARKISI

Güldüy Güldüy ekibinin çocuklarıyla yola çıkan "Bizim Köyün Şarkısı" ikinci kez vizyonda. İstanbul'dan babasının köyüne zorunlu şekilde giden ancak yeşili, samimiyeti ve güzelliği tadınca dönüşen ve tatlılaşan Çınar'ın hikayesini anlatıyor. Berat Efe Parlar'ın başrolünde yer aldığı filmi Tuğçe Soysop yönetiyor. Tansel Öngel, Güneş Sayın, Sezai Aydın ve Doğa Rutkay gibi büyükler de kadroda.


ENİS BATUR HAYAL Mİ GERÇEK Mİ?

İkinci kez vizyona giren bir film daha. Okul hayatı boyunca dışlanan, horlanan, çok sivilceli Enes'in bir fenomene dönüşme hikayesinin anlatıldığı filmde bazı ünlü isimlere rastlamak da mümkün. Kamil Çetin filmin yönetmeni.

 

Öne Çıkanlar