Şampiyonlar Ligi'nde final gecesi

Şampiyonlar Ligi'nde final gecesi
UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde iki İngiliz ekibi, Portekiz'in Porto kentindeki Dragao Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

Avrupa kulüpler düzeyinin en prestijli kupası Şampiyonlar Ligi'nde, bu akşam oynanacak final karşılaşması ile kupanın sahibi belirlenecek. 

Manchester City, tarihinin ilk Şampiyonlar Ligi finalinden kupayla ayrılmanın hayalini kurarken, 2012 şampiyonu ve 2008 finalisti Chelsea ise 2. defa kupanın sahibi olmak istiyor.

İngiltere Premier Lig'de sezonu açık ara şampiyon tamamlayan Manchester City ile 4. sırada bitiren Chelsea, daha önce Avrupa kupalarında 2 defa karşılaştı.

CİTY, CHELSEA KARŞISINDA FİNAL KAYBETMEDİ

İki takım arasında daha önce 166 resmi maç oynandı. Bu maçların 68'ini Chelsea, 58'ini Manchester City kazandı. 40 karşılaşma ise beraberlikle son buldu.

Kulüplerin bu sezon İngiltere Premier Lig'de yaptığı maçlardan ilki 3-1 Manchester City'nin, ikincisi ise 2-1 Chelsea'nin galibiyetiyle sonuçlandı. Yine bu sezon oynanan İngiltere Federasyon Kupası yarı finalindeki karşılaşmayı, 1-0 Chelsea kazandı.

Yalnızca final maçlarına bakıldığında ise avanatjlı takım Manchester City. Manchester ekibi, Chelsea ile oynadığı 3 finalde de sahadan galip ayrıldı.

Manchester City, 2012 Community Shield'ı 3-2, 2018 Community Shield'ı da 2-0'lık skorla müzesine götürdü. Manchester City, normal süresi ve uzatma bölümü 0-0 biten 2019 İngiltere Lig Kupası finalini ise penaltılar sonucu 4-3 kazandı.

ÜÇÜNCÜ İNGİLİZ FİNALİ

2021 finali, 2008'deki Manchester United-Chelsea ve 2019'daki Liverpool-Tottenham finalinden sonra İngiliz kulüplerinin kupa mücadelesi vereceği 3'üncü Şampiyonlar Ligi karşılaşması olacak.

İngiliz ekipleri, Tottenham ile Wolverhampton arasındaki 1972 UEFA Kupası ve Chelsea ile Arsenal arasındaki 2019 UEFA Avrupa Ligi finali de göz önünde bulundurulduğunda, 5. defa Avrupa kupalarında şampiyonluk maçına çıkacak.

GUARDİOLA CİTY İLE TUCHEL İSE KARİYERİNDE İLKİ HEDEFLİYOR

City'nin deneyimli teknik direktörü Pep Guardiola, Manchester City ile Şampiyonlar Ligi kupasını henüz kaldıramadı. Kariyerinde 2 Şampiyonlar Ligi kupası bulunan Guardiola, bu başarıları Barcelona ile kazanmayı başarmıştı. Guardiola, bu akşam oynananacak karşılaşmada gülen taraf olmayı başarırsa, 3 Premier Lig, 1 İngiliz Kupası, 4 İngiltere Ligi kupası, 2 İngiliz kupasının yanına Avrupa'nın en büyük kupası Şampiyonlar Ligi kupasını da ekleyerek City ile 11. kupasını kaldırmış olacak. 

Chelsea'nin Alman teknik direktörü Tuchel ise finale yükselmeyi başararak, Şampiyon Kulüpler Kupası/Şampiyonlar Ligi tarihinde üst üste iki sezon farklı takımlarla finale yükselen ilk teknik direktör oldu. Tuchel, geçen sezon da PSG'yi finale çıkarmış ancak Bayern Münih'e kaybetmişti.

SAAT KAÇTA, HANGİ KANALDA?

Şampiyonlar Ligi finalinde Manchester City - Chelsea karşılaşması 29 Mayıs Cumartesi günü TSİ 22.00'de başlayacak. Müsabaka beIN SPORTS HD 1 ve beIN SPORTS Haber kanallarından naklen yayımlanacak.

MUHTEMEL 11'LER

Manchester City: Ederson, Walker, Stones, Dias, Zinchenko, Rodri, Silva, İlkay Gündoğan, Foden, Mahrez, Kevin de Bruyne

Chelsea: Mendy, Azpilicueta, Thiago Silva, Rüdiger, James, Chilwell, Kante, Jorginho, Mount, Ziyech, Werner

Öne Çıkanlar