SANA: Hava savunma sistemleri, Şam'da İsrail saldırılarına karşılık veriyor

SANA: Hava savunma sistemleri, Şam'da İsrail saldırılarına karşılık veriyor
Suriye devlet televizyonu, hava savunma sistemlerinin başkent Şam üzerinde İsrail'in hava saldırılarına karşılık verdiğini bildirdi.

Suriye krizinin başından bu yana İsrail'in Suriye topraklarını hedef alan saldırılarına bir yenisi daha eklendi.

Suriye devlet ajansı SANA, akşam saatlerinde bakent Şam semalarında patlama seslerinin duyulduğunu bildirdi.

Ardından devlet televizyonu, hava savunma sistemlerinin İsrail savaş uçakları tarafından düzenlenen saldırılara karşılık verdiğini duyurdu.
SANA, saldırılardan görüntülere yer verdi.

Tel Aviv ya da Şam'dan konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Olayda ölen ya da yaralananların olup olmadığına dair henüz bir bilgi paylaşılmadı.

Bazı sosyal medya hesapları, İsrail savaş uçaklarının saldırılarda bir kez daha bir yolcu uçağını kalkan olarak kullandığını öne sürdü.

Öte yandan saldırıların hemen öncesinde Lübnan'ın başkenti Beyrut semalarından geçen savaş uçaklarına dair sosyal medyada paylaşılan görüntüler, saldırılar için Lübnan hava sahasının kullanıldığını gösterdi.

Suriye Savunma Bakanlığı'ndan bir yetkili, saldırıların yerel saatle 23.30'da başladığını, füzelerin güneydoğu Beyrut yönünden geldiğini ve hava savunma sistemlerinin çok sayıda füzeyi durdurduğunu ifade etti. Kaynak, saldırının neticelerinin araştırıldığını belirtti.

Tel Aviv ya da Şam'dan konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Olayda ölen ya da yaralananların olup olmadığına dair henüz bir bilgi paylaşılmadı. (Sputnik)

Öne Çıkanlar