Sanatçı Mikail Aslan'dan, Gökhan Özoğuz'a: Dersim'in adı 'Dersim'dir

Sanatçı Mikail Aslan'dan, Gökhan Özoğuz'a: Dersim'in adı 'Dersim'dir
Aslan, Gökhan Özoğuz'un belediye tabelasına 'Dersim' adının eklenmesi kararını eleştirmesine, 'Dersim, bin yıldır bu dağlarda yankılanan bir kılamın adıdır, değişmez' diye cevap verdi.

Sanatçı Mikail Aslan, Athena grubunun solisti Gökhan Özoğuz’un Belediye Meclisi'nin "Tunceli Belediyesi" tabelasının "Dersim Belediyesi" olarak değiştirilmesi kararıyla ilgili itirazına sosyal medya üzerinden cevap verdi. 

Sosyal medya hesabı Instagram'dan Gökhan Özoğuz’u etiketleyerek açıklama yapan Mikail Aslan, "Dersim, bin yıldır bu dağlarda yankılanan bir kılamın adıdır, değişmez. Bir halkın ruhuna, tarihine, varlığına açılan bir kapıdır, değişmez. Sanatçı dediğin bu kapının önünde durur, bu kapının ardını merak eder. Kendini kendisi olarak tarif eden insanları hizaya çekmez, herhangi bir güç bunu yaparsa o güce karşı çıkar, kabul etmez" dedi.
 
Sanatın tarihe saygı duymayı gerektirdiğini ifade eden Aslan, "Sanat, bizden önce, bizimle ya da bizden uzakta yaşayanların duygularına saygı duyar, acılarını ilk hisseden, dile döken olur ve bu yolla özgürlüğü, barışı ve insani olanı işaret eder. Dersim’in adı ‘Dersim’dir, çünkü sanat, yani kılam da, stran da, deyir de, türkü de, şiir de böyle söyler, böyle seslenir." diye devam etti. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gökhan Özoğuz`a: Dersim, bin yıldır bu dağlarda yankılanan bir kılamın adıdır, değişmez. Bir halkın ruhuna, tarihine, varlığına açılan bir kapıdır, değişmez. Sanatçı dediğin bu kapının önünde durur, bu kapının ardını merak eder. Kendini kendisi olarak tarif eden insanları hizaya çekmez, herhangi bir güç bunu yaparsa o güce karşı çıkar, kabul etmez. Sanat, bizden önce, bizimle ya da bizden uzakta yaşayanların duygularına saygı duyar, acılarını ilk hisseden, dile döken olur ve bu yolla özgürlüğü, barışı ve insani olanı işaret eder. Dersim`in adı "Dersim"dir, çünkü sanat, yani kılam da, stran da, deyir de, türkü de, şiir de böyle söyler, böyle seslenir. Mikaîl Aslan @gokhanozoguz @kalanmuzikk @kardesturkulerofficial @fatihmmacoglu #dersim #munzur

Mikaîl Aslan Official (@mikailaslan.official)'in paylaştığı bir gönderi ()

Gökhan Özoğuz, belediye tabelasının değiştirilmesiyle ilgili, "Bir değişim varsa bile kanuni olarak meclisden geçip onaylanması lazım. Bugün tekrar değişecekse meclis kararı ile kanuni yollardan değişir. Yoksa 1935 Tunceli kabul edilmiştir! Ferdi, duygusal karar almalar kaos yaratır" demişti.

Dersim Belediye Meclisinin isim değiştirme kararı valiliğin başvurusu üzerine mahkeme tarafından kaldırılmıştı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar