Şansal'a sözlü saldırıya dava

Şansal'a sözlü saldırıya dava
Barbaros Şansal dün KKTC'de bir partinin genel başkanı ve genel sekterinin sözlü saldırısına uğramıştı.

Ünlü modacı Barbaros Şansal'a, Kuzey Kıbrıs'ta gittiği bir restoranda kendisine 'Burada ne işin var?' diyerek tepki gösteren Milliyetçi Demokrasi Partisi Genel Başkanı Buray Büsküvütçü ile Genel Sekreteri Aktaç Atai hakkında, 'rahatsızlık' ve 'uygunsuz tavır ile hakaret' suçlarından dava açıldı.

Anayasa referandumu sırasında Kuzey Kıbrıs'tan Türkiye'ye sınır dışı edilen Şansal, Atatürk Havaalanı'nda bir grup tarafından linç edilmek istenmişti. 

İLGİLİ HABER: BARBAROS ŞANSAL'A YİNE SALDIRI

Sosyal medya paylaşımları nedeniyle, geçen yıl Kuzey Kıbrıs'tan sınır dışı edilerek Türkiye'ye gönderilen ve hakkında yargı süreci başlatılan Barbaros Şansal hakkındaki 'sınır dışı' kararı yeni hükümet tarafından kaldırıldı. Bu gelişmenin ardından Lefkoşa'ya giden Şansal, yemek yediği bir restoranda MDP Genel Başkanı Buray Büsküvütçü ve parti üyelerinin sözlü tacizine, tehdide ve hakarete maruz kaldı.

Büsküvütçü, Şansal'a "Güneye gidip, bize 'işgalci' diyorsun, bize sövüyorsun, utanmadan buraya geliyorsun. Sosyal medyadan küfrettiğin KKTC'de ne işin var?" dedi. Şansal'ın Büsküvütçü'ye herhangi bir tepki vermediği anlar, restorandaki bir müşteri tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Restoran sahibinin şikayeti üzerine, ifadeleri alınan MDP Genel Başkanı Buray Büsküvütçü ile Genel Sekreteri Aktaç Atai mahkemeye sevk edildi. Büsküvütçü ile Atai hakkında, 'rahatsızlık' ve 'uygunsuz tavır ile hakaret' suçlarından dava açıldı. (DHA)

Öne Çıkanlar