Demirtaş hakkında yeni iddianame: Saray'a giden Başsavcı hakkında söyledikleri gerekçe gösterildi

Demirtaş hakkında yeni iddianame: Saray'a giden Başsavcı hakkında söyledikleri gerekçe gösterildi
Başsavcı Yüksel Kocaman daha önce de Demirtaş ve Yüksekdağ'ın tahliyelerine engel olmuştu.

Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman hakkındaki sözleri gerekçe gösterilerek hazırlanan iddianamede 3 yıla kadar hapsi istendi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede tutuklu Selahattin Demirtaş'ın, lüks tatiliyle gündeme gelen ve nikahtan hemen sonra Tayyip Erdoğan'ı Saray'da ziyaret eden Başsavcı Yüksel Kocaman hakkındaki sözleri gerekçe gösterildi. İddianamede Demirtaş'ın 3 yıla kadar hapsi istendi.

'ELLERİNİZE TUTUŞTURULAN HEDİYE PAKETLERİ SİZİ KURTARMAYACAK'

Avukat Cahit Kırkazak, Demirtaş'la yaptığı görüşmeyi Twitter hesabından aktarmıştı. Kırkazak, Demirtaş'ın, "Bir zamanlar kimi savcılara zırhlı araçlar bile hediye edildi, yine de yargılanmaktan kurtulamadılar. Elinize tutuşturulan hediye poşetleri sizi yargılanmaktan kurtaramayacaktır" dediğini yazmıştı.

 

'SENİN O GÜVENDİĞİN SARAY'DAN BÜYÜK ALLAH VAR'

Demirtaş, hakkında yürütülen dava kapsamında mahkemede gerçekleştirdiği savunmasında kendisiyle ilgili yürütülen operasyonun Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gerçekleştirildiğini de söylemişti.

Demirtaş, "Benimle ilgili operasyonun yürütücüsü Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı. İki tutuklamayı bizzat örgütleyerek. İkinci tutuklamamın nasıl yapıldığının bütün detaylarını biliyorum. Başsavcı Yüksel Kocaman ve yardımcısı. Haklarında suç duyurusu yaptık. Senin o güvendiğin Saray’dan büyük Allah var Yüksel Kocaman. Devran dönüyor, halk var. Sandık kurulduğunda güvendiğin dağlara kar yağacak. Bunların hepsinin hesabını yargı önünde vereceksiniz" diye konuşmuştu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı bu sözleri "suç" saymış ve Demirtaş hakkında "terör" soruşturması başlatmıştı

NİKAHTAN SONRA ERDOĞAN'IN YANINA GİTMİŞTİ

HDP'nin eski Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın tahliyelerini engelleyen Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman, geçtiğimiz haftalarda yaptığı lüks tatille gündeme gelmiş, nikahından hemen sonra da Tayyip Erdoğan'ı ziyaret etmişti. Saray'a giden Başsavcı, Erdoğan'ın Pınarhisar Cezaevinde kaldığı dönemde cezaevi savcısı olduğu ve cezaevinde düzenlenen mangal partisine katılmıştı.

'BUYURSUN GELSİN MANGAL PARTİSİNİ BİRLİKTE YAPALIM'

Kocaman, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) HDP'nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş lehine karar verdiği akşam Erdoğan'la Saray'da bir görüşme gerçekleştirmiş, Demirtaş ve Figen Yüksekdağ hakkında tutuklama kararı verilen soruşturmayı da başlatan isim olmuştu. Demirtaş, Kocaman'a "Buyursun gelsin, mangal partisi yapalım" sözleriyle tepki göstermişti.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar