Saray'ın tanıtım giderleri için ayrılan bütçe 98 milyon liraya yükseldi

Saray'ın tanıtım giderleri için ayrılan bütçe 98 milyon liraya yükseldi
Geçen yıl aynı kaleme ayrılan bütçe 92 milyon liraydı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile eşi ve yardımcılarının gezi, organizasyon, yemek verme gibi giderlerin karşılandığı "Temsil ve Tanıtma Giderleri" kaleminde 6 milyon liralık artış yapıldı. 
 
Cumhurbaşkanlığı bütçesi 2021 yılı için 886 milyon TL artışla 4 milyar 39 milyon 453 bin TL olarak öngörüldü. Cumhurbaşkanlığı bütçesinde "Temsil ve Tanıtma Giderleri" kalemine ayrılan bütçe ise, 6 milyon TL artışla 98 milyon TL oldu.
 
"Temsil ve Tanıtma Giderleri" kalemine ayrılan bütçeden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan da yararlanıyor. Cumhurbaşkanının eşinin ve resmi ya da özel davetli olarak Türkiye’yi ziyaret eden yabancı devlet başkanlarının gezilerinde, güvenlik ve hizmet nedeniyle eşlik etmek üzere görevlendirilen personelin geziye ilişkin konaklama, yeme-içme gibi giderleri bu kalemden karşılanıyor.
 
Cumhurbaşkanın eşi, Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve İdari İşler Başkanı’nın temsil niteliğinde verecekleri yemek, kabul, resepsiyon ve organizasyon bedelleri ile bunlarla ilgili diğer her türlü giderleri, Cumhurbaşkanlığı’nca milli ve dini bayramlar ile diğer zamanlarda yapılacak ikram, hediye, gönderilecek çiçek ve çelenk bedelleri, konukları ağırlama giderleri, Cumhurbaşkanının takdirleri ile verilecek ödül, şilt ve benzeri giderler "Temsil ve Tanıtma Giderleri" kaleminden karşılanacak.

Anma etkinlikleri kapsamında yapılacak giderler de buradan karşılanıyor.

Öne Çıkanlar