Saray sözcüsü Kalın'dan S-400'ler İncirlik'te iddiasını yanıt

Saray sözcüsü Kalın'dan S-400'ler İncirlik'te iddiasını yanıt
F-35 savaş uçakları hakkında da konuşan Kalın 'F-35 sorunu çözülemiyorsa F-16'lar üzerinden telafi edilebilir.' diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Türkiye'nin ABD'den F-16 talebi için, "Birinci tercihimiz F-35 programı içinde bulunmak" dedi. Ankara'da soruları yanıtlayan Kalın, S-400'lerin İncirlik'e sevk edildiği iddialarını da ''Bu haberin aslı astarı yok'' diyerek yalanladı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, S-400'lerin İncirlik'e taşındığı iddialarının doğru olmadığını söyledi.

ABD'den F-16 talebine ilişkin de konuşan Kalın, birinci tercihin F-35 programı içinde bulunmak olduğunu belirtti.

Kalın'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

''ASLI ASTARI YOK''

S-400'LER İNCİRLİK'TE İDDİASI

''Bu haberin aslı astarı yok. Bu tarz yalan haberlerle gündem değiştirilmek isteniyor.

ABD İLE ORTAK ÇALIŞMA GRUBU

Cumhurbaşkanımız, Biden ile iyi bir görüşme yaptı. Dışişleri Bakanlığı koordinasyonunda en kısa zamanda kurulacak. Dostları çoğaltarak bir dış politika izliyoruz.

''BİRİNCİ TERCİHİMİZ F-35 PROGRAMI İÇİNDE BULUNMAKTIR''

ABD'DEN F-16 TALEBİ

Şu anda teknik olarak çalışılması gereken konular var. Birinci tercihimiz F-35 programı içinde bulunmaktır. F-35 sorunu çözülemiyorsa F-16'lar üzerinden telafi edilebilir. Umarım kongre üyeleri de Türkiye'nin önemini görürler.

 'TSK HER AN TEYAKKUZ HALİNDEDİR'

Biz zaten Suriye'de sahadayız. Geçenlerde tezkere yenilendi. Terör örgütlerine karşı tedbirleri almak zorundayız. Türkiye - Suriye sınır hattını düşünürseniz güvence altına almak önceliğimizdir. Bunun için de TSK her an teyakkuz halindedir. Türkiye'nin güvenliği açısından tam bir kararlılık içinde olduğumuzu, tehditlerden gözümüzü sakınmayacağımızı da herkesin bilmesi gerekir.

UKRAYNA'YA SİHA SATIŞI

Dışişleri Bakanımız, Rus mevkidaşı ile de görüştü. Bölgede Ukrayna ile Rusya arasında gerilim yaşanmasını arzu etmiyoruz. Rus tarafı ile de Ukrayna tarafı ile de temas halindeyiz. Mevcut gerilimin de sona ermesini istiyoruz. Biz Türkiye olarak üzerimize düşen herhangi bir sorumluluk olduğunda elbette bu rolü oynamak isteriz, bu sürece katkı vermek isteriz.''

Öne Çıkanlar