Sarıgül'den Seçim Kanunu tepkisi: İttifak kurmak şirket kurmaya benzemez

Sarıgül'den Seçim Kanunu tepkisi: İttifak kurmak şirket kurmaya benzemez
Mustafa Sarıgül, seçim kanunu değişlikliği teklifine dair açıklama yaptı.

TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, AKP ve MHP'nin ortak hazırlayığ TBMM Başkanlığı'na sunduğu yeni Seçim Kanunu teklifine tepki gösterdi. 'İttifak kurmak şirket kurmaya benzeyemez' diyen Sarıgül, "Millet iradesinin Meclis'e tam olarak yansıtılması gereği gözetilmemiştir" dedi.

TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, parti genel merkezinde, AKP ve MHP'nin seçim kanunu değişikliği teklifine ilişkin basın açıklaması yaptı.

Bu teklifin temsilde adaleti değil, Cumhur İttifakı’nın istikranı sağlamaya yönelik bir teklif olduğunu söyleyen Sarıgül, "Millet iradesinin meclise tam olarak yansıtılması gereği gözetilmemiştir. Şu hususları hatırlatmakta fayda görüyoruz: Seçmenin oyu çakılı çivi değildir, çantada keklik hiç değildir. Parti yönetimi nereye giderse gitsin, seçmeni de peşinden gitmeyebilir. Siyasette 2 artı 2 her zaman 4 etmez. İttifak kurmak şirket kurmaya benzemez. Evdeki hesap çarşıya uymaz" ifadelerini kullandı.

"BÜTÜN DEMOKRATİK ÜLKELERDE SEÇİM BARAJI 1 İLE 3 ARASINDADIR"

TDP olarak önerilerini sıralayan Sarıgül, "Bütün demokratik ülkelerde seçim barajı 1 ile 3 arasındadır. Biz de neden 7? Millet iradesinin meclise eksiksiz yansıması için seçim barajı, demokratik dünya ile aynı seviyeye çekelim. Milletvekili adaylarını partilere kayıtlı üyelere seçtirelim. İngiltere'deki gibi dar bölge çoğunluk sistemine geçelim. Milletvekili sayısını 500'e indirelim. 100 üyeden oluşan bir senato kuralım. Partiler aldıkları oy oranında senatoda temsil edilsin. Belediye başkanlığı seçimlerini iki turlu yapalım. Belediye seçimlerini partiler değil, sevilen adaylar kazansın" dedi.

Öne Çıkanlar