Katırlar savcılığa çıkmayı bekliyor

Katırlar savcılığa çıkmayı bekliyor
Uludere’de askerler tarafından gözaltına alındıktan sonra şartlı salıverilen katırlar kapatıldıkları ahırda Uludere Savcılığı’na çıkmayı bekliyor.

HABER MERKEZİ - Türkiye'nin Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi sınırındaki Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Yemişli  köyünde, geçtiğimiz hafta bir kişiye ait 4 katır, üzerinde kaçak sigara olduğu gerekçesiyle askerler tarafından gözaltına alınmıştı.

Katırların serbest bırakılması için karakola giden kişilere, "Katırlar şu an gözaltında. İşlemleri sürüyor. İşlemleri bittikten sonra Uludere Savcılığı’na sevk edilecek" yanıtı verilmişti.

Olayın Mezopotamya Ajansı'nın haberiyle basına yansımasının ardından katırlar, 20 Şubat’ta "İşlemleri daha bitmedi. İşlemler bitmeden satılmasınlar" şartıyla sahiplerine teslim edildi.

Şartlı da olsa serbest bırakılan katırlar, sahibi tarafından köyevinin yakınlarında bulunan bir ahıra kapatıldı. Ahırın kapısının sadece katırlara yem verildiği vakit açıldığı öğrenildi.

İlk kez görüntülenen katırların, 'işlemlerinin' sona ermesinin ardından hapsedildikleri ahırdan alınıp Uludere Savcılığı’na sevk edileceği öğrenildi.

Öne Çıkanlar