Savcı, 'kitleleri galeyana getirici haber yapma' suçlamasıyla yargılanan gazeteciye beraat istedi

Savcı, 'kitleleri galeyana getirici haber yapma' suçlamasıyla yargılanan gazeteciye beraat istedi
Gazeteci Mehmet Aslan’ın ‘örgüt üyeliği’ ve ‘kitleleri galeyana getirici’ haber yapma iddiasıyla yargılandığı davanın ara celsesinde mütalaasını sunan savcı, beraat istedi.

"Örgüt üyeliği" ve "kitleleri galeyana getirici/kışkırtıcı haber yapma" iddialarıyla yargılanan Mezopotamya Ajansı (MA) muhabiri Mehmet Aslan hakkında beraat talebinde bulunuldu.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "örgüt üyeliği" ve "kitleleri galeyana getirici/kışkırtıcı haber yapma" iddialarıyla hakkında soruşturma başlatılan gazeteci Mehmet Aslan, 9 Ocak’ta İstanbul’da evine yapılan baskınla gözaltına alınmıştı. 4 günlük gözaltının ardından tutuklanan Aslan, Antalya L Tipi Kapalı Cezaevi’nde götürüldü. Sonrasında hazırlanan iddianamede, Aslan'ın yaptığı haberler ve haber kaynaklarıyla yaptığı görüşmeler suç olarak gösterildi. Yine ajansın abonelerine telefon bağlantısıyla yaptığı haber aktarımları suç delili olarak gösterildi. Aslan, 26 Mayıs’ta İstanbul 24’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmada tahliye edildi.  

SAVCI BERAATİNİ İSTEDİ

Savcı, ara celsede sunduğu esas hakkındaki mütalaasına beraat talebinde bulundu. Savcı, Aslan’ın dijital materyalleri, el konulan kitap ve dergi ile haberlerin "örgüt üyeliği"ne girmediğini belirtti. Savcı, el konulan materyallere ilişkin "Cezalandırılmasına yeter derecede her türlü şüpheden uzak, somut ve yasa denetimine imkan sağlayacak nitelikte ve savunmalarının aksini gösterir delil olmadığı anlaşıldığı (…)" ifadelerini kullanarak, beraat talep etti.   

DURUŞMA 16 ARALIK’TA

Aslan'ın yargılandığı davanın ikinci duruşması 16 Aralık’ta Çağlayan’da bulunan 24’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. (MA)

Öne Çıkanlar