Kobanê soruşturması kapsamında savcı itiraz etti, serbest bırakılanlar gözaltına alındı

Kobanê soruşturması kapsamında savcı itiraz etti, serbest bırakılanlar gözaltına alındı
'Kobanê soruşturması' kapsamında adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Halis Bilen, savcının itiraz etmesi üzerine tutuklanırken, Sevim Soylu ile Rasim Çelik gözaltına alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "Kobanê soruşturması" kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen 91 kişiden, gözaltına alınan 48 kişinin Sulh Ceza Hâkimliği’ndeki ifadeleri sabah saatlerinde tamamlanmıştı. 12 Nisan’dan bu yana Ankara Terörle Mücadele Şube’de (TEM) gözaltında tutulan 18 kişi tutuklanırken, 30 kişi ise adli kontrol tedbiriyle serbest bırakılmıştı.

SAVCI İTİRAZ ETTİ

Savcının serbest bırakılan birtakım isimlere itiraz etmesi üzerine Sevim Soylu, Rasim Çelik ve Halis Bilen gözaltına alındı. Halis Bilen çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, Rasim Çelik mahkemeye çıkarılmayı bekliyor. Elazığ Havalimanı’nda gözaltına alınan Sevim Soylu ise gözaltında tutuluyor. Çok sayıda kişi için de tekrar gözaltı kararının çıkarıldığı öğrenildi.

TUTUKLANAN İSİMLER

Tutuklanan isimler şu şekilde: Abdullah Bozkoyun, Eyüpcan Öcal, Erdal Avcı, Gülşen Duran, Berat Anlı, Fecri Tayfun, Ümit Güneş, Zana Döner, Nizamettin Onar, Burhanettin Büdüş, Hasan Uğur Çat, Mehmet Koyuncu, Hüseyin Daş, Atalay Bayrak, Nihat Gezici, İlyas Tekin, Navaf Ok ve Halil Aslanlı." (MA)

Öne Çıkanlar