Savcılık Ankapark için harekete geçti: Gökçek dönemindeki yöneticiler hakkında bilgi istendi

Savcılık Ankapark için harekete geçti: Gökçek dönemindeki yöneticiler hakkında bilgi istendi
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş Ankapark'ın maliyetinin 801 milyon dolara mal olduğunu duyurmuştu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın istifa ettirdiği eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek döneminde yapılan Ankapark için yapılan alım ihalesi kapsamında yürüttüğü soruşturmada, belediyeden o dönemin yöneticileri hakkında bilgi istedi.

ABB başkanı Melih Gökçek döneminde yapılan ve ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın 801 milyon dolara mâl olduğunu açıkladığı Ankapark için savcılık harekete geçti.

Uzun süredir atıl olan, her geçen gün milyonlarca lira kamu zararına neden olduğu belirtilen tematik parkı devralmak için Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin hukuk mücadelesi sürüyor. Edinilen bilgiye göre Ankapark’ın mal alımı ihaleleri hakkındaki soruşturma nedeniyle savcılık, belediyeden bilgi talebinde bulundu.

801 milyon dolar verilerek yapılan ve kısa sürede kapanan Ankapark’ta her geçen gün hırsızlık olayları ve kamu zararı yaşanırken, Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan soruşturma için ilk adım geldi. 50 bin TL teminatla Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne devri için tedbir kararı alınan parka yapılan mal alım ihaleleri hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne Gökçek döneminin yöneticileri hakkında bilgi ve belge talebinde bulundu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Gökçek dönemi hakkında "suç işlemek için teşekkül kurmak" suçu işlendiği iddiasıyla şimdiye kadar verilen "yolsuzluk" dosyalarının bir kısmının birleştirilerek çatı iddianamesi düzenlenmesi için Cumhuriyet Başsavcılığına başvurulacağı öğrenildi. 

Öne Çıkanlar