Savcılık Gezer'in tutuklu ağabeyine taziye izni vermedi

Savcılık Gezer'in tutuklu ağabeyine taziye izni vermedi
Cezaevinde hayatını kaybeden Garibe Gezer'in ağabeyi Haşim Gezer'in tutuklu bulunduğu Elazığ Cezaevi’nden kardeşinin taziyesine getirilmesine savcılık "güvenlik" gerekçesi ile izin vermedi.

Kandıra 1 Nolu F Tipi Kapalı Cezaevi'nde uğradığı cinsel şiddet ve işkenceyi duyurduktan sonra hayatını kaybeden Garibe Gezer'in taziyesi bugün sona erdi. Olayın ilk gününden bu yana taziyeye katılması için tutulduğu Elazığ Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nden Mardin'in Dargeçit ilçesine getirilmesi beklenen ağabeyi Haşim Gezer, taziyeye getirilmedi. Gerekli izinler için yapılan başvurular sonucunda günlerdir dilekçelere cevap vermeyen Elazığ İnfaz Savcılığı bugün kararını Haşim Gezer'e bildirdi. Haşim Gezer, savcılığın ret kararını telefon ile görüştüğü ailesine aktardı. 

Savcılığın "güvenlik" gerekçesi ile taziyeye getirilmesine izin vermediğini aktaran Haşim Gezer, kardeşinin cenazesinin getirildiği ilk günden bu yana her şeyden haberi olduğunu belirterek, savcılığın kararına itiraz edeceğini aktardı. (MA)

Öne Çıkanlar