Savcılıktan emsal karar: Esnafın belediyeden izinsiz kaldırımı işgal etmesi suç

Savcılıktan emsal karar: Esnafın belediyeden izinsiz kaldırımı işgal etmesi suç
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, dükkânının önüne park ettirmeyen esnafın belediyeden bir izni olmadan kaldırımı işgal etmesini suç saydı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, otopark problemiyle ilgi emsal karar aldı. Karara göre, dükkânının önüne park ettirmeyen esnaf, belediyeden izni olmadan kaldırım işgal edemeyecek.

Sabah’tan Dilek Yaman Demir'in haberine göre; günlük hayatta, büyük kentlerde yaşayan vatandaşların birçoğunun yaşadığı problemlerden bir tanesi olan otopark sorunuyla ilgili emsal bir karara imza atıldı. Savcılık, dükkânının önüne park ettirmeyen esnafın belediyeden bir izni olmadan kaldırımı işgal etmesiyle ilgili dava açtı. 58 yaşındaki Hakan Kulaberoğlu İstanbul Beşiktaş'ta ikamet ediyordu. Geçtiğimiz yıl 23 Ağustos günü kullandığı motosikleti oturduğu binanın ortak kullanım alanına park etti. İddiaya göre apartman giriş katında galericilik yapan Eren San, park edilen motosikleti yerinden alarak başka bir alana bıraktı.

'BENDEN İZİNSİZ KİMSE PARK EDEMEZ'

Motosikletinin yerinde olmadığı gören Kulaberoğlu, San'ın yanına giderek motosikletini sorduğunda ise 'Burası benim dükkânımın önü, benden izinsiz kimse park edemez' yanıtıyla karşı karşıya kaldı. Savcılığa başvuran Hakan Kulaberoğlu'nun ihbarı sonrası olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

BİLİRKİŞİ İNCELEMEDE BULUNDU

Savcılık, dosyaya bilirkişi atadı. Yürütülen soruşturma kapsamında olayla ilgili bilirkişi incelemesi yapıldı. Bilirkişi binanın ortak alanını herhangi bir apartman tarafından alınan oy birliği kararı olmadığı veya belediyece verilmiş bir izin de bulunmadığı fakat Eren San'ın bu duruma rağmen ortak alanı kendi kullanımına tahsis ederek işgal ettiğini belirledi.

6 AYDAN 3 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Savcılıkça yürütülen soruşturma sonunda galerici Eren San hakkında 'Hakkı Olmayan Yere Tecavüz Etme' suçundan 6 aydan 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Eren San hakkında açılan dava, Asliye Ceza Mahkemesinde görülecek.

'BURAYA BEN PARK EDİYORUM'A DA 5 YILA KADAR HAPİS TALEBİ

Emsal niteliği taşıyan bu dava öncesi yine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, aracını sokakta boş bulunan yere park eden kadına, "Başka yere park et. Buraya ben park ediyorum" diyerek engel olmak isteyen kişiye de "Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" suçu kapsamında 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açmıştı.

Öne Çıkanlar