Saygı Öztürk: İmamoğlu dosyası henüz kapanmadı, bakanın ne yapacağı belli olmaz

Saygı Öztürk: İmamoğlu dosyası henüz kapanmadı, bakanın ne yapacağı belli olmaz
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na 'ellerini arkadan bağladığı' için soruşturma izni çıkabilir.

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun türbe ziyareti esnasında ellerini arkadan bağlaması CİMER’e yapılan başvuru ile gündeme gelmişti. İmamoğlu’nu soruşturma izni verilip verilmemesi konusunda gözler İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya çevrilmiş, en nihayetinde Soylu, soruşturmaya izin vermemişti.

Kamuoyunda tartışma konusu olan ‘ellerini arkadan bağladı’ diye soruşturma açılması olayı Sözcü gazetesi Saygı Öztürk’e göre bitmedi. Öztürk bugünkü köşe yazısında dosyanın neden kapanmadığını şu şekilde açıkladı:

"İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında elini arkadan bağlaması ve Diyarbakır'da eski HDP'li iki belediye başkanıyla bir araya gelmesi üzerine savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. İçişleri Bakanı, kanunda suç sayılmayan bu suçlamalar için soruşturma izni vermedi. Ama, dosya da henüz kapanmadı. Devlet Memurları ve Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkındaki Kanunun 9. Maddesi'ne göre, soruşturma izni verilmemesine ilişkin karara karşı Cumhuriyet Başsavcılığı veya şikâyetçinin, kararın kendilerine tebliğinden itibaren 10 gün içinde Danıştay 1'inci Daire'ye itiraz hakları var. İtiraz doğrudan Danıştay'a yapılabileceği gibi İçişleri Bakanlığı yolu ile de Danıştay'a yapılabilir. Şu aşamada Başsavcılık ve şikayet eden ile İçişleri Bakanlığı'ndan başka durumdan kimsenin bilgisi olamaz. Çünkü bakanın ne yapacağı belli olmaz."
 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar