'4 parti uzlaştı seçime birlikte girecek'

'4 parti uzlaştı seçime birlikte girecek'
CHP'den gelen teklif üzerine, CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve DP'nin ittifak yapacağı ve seçime birlikte gireceği açıklandı. 4’lü ittifak perşembe günü resmi olarak duyurulacak.

GÜNCEL -  Cumhurbaşkanlığı seçimlerini sayılı günler kala ittifak iddialarına yeni bir iddia daha eklendi.

İlk olarak KRT’den Çağlar Cilara’ya konuşan gazeteci İsmail Saymaz, CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti’nin ittifakta anlaştığı iddiasını dile getirdi.

Ardından iidia ile ilgili CHP kulislerinde ittifakın isminin, 'Demokrasi İçin Milli Birlik' veya 'Demokrasi İttifakı' olması konuşulmaya başlandı.

Diğer bir iddiaya göre de muhalefet partilerinin HDP'yi dışarıda bıraktıkları ittifak görüşmelerinde ittifak protokolu üzerinde de anlaşıldı.

CHP, Saadet Partisi, İYİ Parti ve Demokrat Parti’nin yer alacağı 4’lü ittifakın Perşembe günü resmi olarak duyurulacağı bekleniyor.

İLK TEPKİ MUHARREM İNCE'DEN

4 parti arasındaki ittifak gelişmesine ilk tepk, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce'den geldi. 

 

 

İnce, Twitter hesabından paylaştığı mesajda, Benim partim CHP ve rahmetli babamın partisi Demokrat Parti ile İyi Parti ve Saadet Partisi Milletvekili Seçimlerinde ittifak yapmak için anlaştılar. Babamın bugünleri görmesini isterdim." ifadesi kullandı.

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar