Schalke 04, 33 yıl sonra küme düştü

Schalke 04, 33 yıl sonra küme düştü
Almanya Bundesliga'nın köklü kulüplerinden Schalke 04, ligin bitimine 4 hafta kala küme düştü.

Almanya Bundesliga’da 30’uncu hafta maçında deplasmanda Arminia Bielefeld'e konuk olan Schalke 04, karşılaşmadan 1-0 mağlup ayrıldı. Schalke 04 bu sonuçla bitime 4 hafta kala Bundesliga'ya veda etti.

33 yıl sonra Bundesliga'ya veda eden mavi-beyazlı kulüp; 1981, 1983 ve 1988’den sonra 4. kez Bundesliga’dan 2. Lig’e düşmüş oldu.

Bu sezon çok kötü bir performans gösteren ve ligde sadece 2 galibiyet alan Schalke 04, 13 puanla son sırada bulunuyor.

Almanya'nın kömür havzalarının olduğu "Ruhr havzasında" kurulan kulüp, her sezon öncesi açılışını madenlere inerek gerçekleştiriyordu. Taraftar kitlesini de madencilerin oluşturduğu Schalke, halen kalan ender işçi sınıfı takımlarından biri olma özelliğiyle herkesin stadyuma girebileceği ölçüde bilet fiyatlandırması da yapıyordu. 

Schalke'nin Bundesliga'da ezeli rekabet yaşadığı kulüp ise Borissia Dortmund. Uzun süre sonra Almanya'da gelecek yıl "Ruhr derbisi" de oynanamayacak.

Bir dönem Alman ekibinin formasını Fenerbahçeli futbolcu Mesut Özil de sosyal medya hesabından yaptığı Almanca yaptığı paylaşımda üzüntüsünü dile getirerek, kulübün kısa sürede Bundesliga’ya dönmesini diledi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar