Scooter’la kaza yapan Yiğit’in davasında Savcı ‘polis yönlendirdi’ ifadelerini görmezden geldi

Scooter’la kaza yapan Yiğit’in davasında Savcı ‘polis yönlendirdi’ ifadelerini görmezden geldi
Sözen, iddianamenin hazırlandığı raporda dayanak yapılan tanığın beyanının sonradan değiştiğini kaydetti.

Antep'te scooter ile evine dönen lise öğrencisi Ezgi Alya Yiğit'in öldüğü, Şimal Toprak'ın yaralandığı kazanın ardından tutuklanan ve 1 ay sonra serbest kalan ehliyetsiz otomobil sürücüsü Osman S.(17) hakkında iddianame hazırlandı. Antep Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede yaşamını yitiren Yiğit’in "Asli kusurlu" olduğu iddia edildi. 

'EMNİYET BİNASINDA KAMERA YOK'

Şehitkamil ilçesi Batıkent Mahallesi’nde bulunan Anneler Parkı önünde 12 Nisan tarihinde gerçekleşen kazaya dair, Antep Cumhuriyet Başsavcılığı Osman S., hakkında "taksirle ölüm ve yaralanmaya neden olma" suçundan iddianame hazırladı. Osman S.’nin 2 yıldan 15 yıla kadar hapis ile cezalandırılması talep edildi. İddianamede Osman S.’nin 18 yaşından küçük olduğu, bu nedenle verilecek cezada 3'te 1 oranında indirim yapılması gerektiği de vurgulandı.

İddianame Antep Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede yaşamını yitiren Yiğit’in "Asli kusurlu" olduğu iddia edildi. Yiğit ailesinin avukatı Ergin Sözen, talepte bulundukları kamera görüntülerinin dosyaya eklenmediğini belirtti. Kazanın Şehit Kamil İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün olduğu yere 200 metre mesafede gerçekleştiğini belirten Sözen, "Emniyet binasının olduğu yerde nasıl kamera yok?" diye sordu.

SAVCI GÖRMEZDEN GELDİ

Bilirkişi raporunun kaza anını gören bir kişinin beyanlarına dayanarak hazırlanıldığını aktaran Sözen, iddianamenin hazırlandığı bilirkişi raporuna dayanak yapılan tanığın beyanının sonradan değiştiğini kaydetti. Sözen, "Söz konusu tanık, ‘Ben olay anını gördüm. Ölen Ezgi benim arkadaşımdı ve olay anında şoktaydım. Polis benim beyanımı yönlendirdi. Benim ifadelerimi polisler yazdı’ diyor. Dosyanın içerisinde böyle bir beyan var. Bu beyan değişmesine rağmen iddianameyi hazırlayan savcılık bunu göz önünde bulundurmamış. Esasen bilirkişi raporunun dayandığı tek bir tanık var o da çürümüş oldu" diye konuştu.

‘SANIĞIN DİNLENMESİ GEREKİYOR’

İddianamede yaşamını yitiren Yiğit’in "ağır kusurlu" gösterildiğine değinen Sözen, "Çabamız, Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanacak bu kişinin ağır cezayı alabilmesi için öncelikle kamera görüntülerinin bulunması, diğer tanıkların beyanlarının dikkate alınması" dedi. Kamera görüntülerinin bulunması için mahkemenin çalışma yapacağını söyleyen Sözen, "Araştırma yapacaklar. Eğer bir kazaya dair görüntülerin bulunduğu bir hard disk bulunursa onlar silinmişse bile geri getirilme işleminin yapılmasını talep ettik. Mahkeme de bu taleplerimizi kabul etti ama henüz somut bir gelişme olduğunu söyleyebileceğimiz bir şey yok. Dosyada 4-5 tanık var onların dinlenmesi gerekiyor. Sanığın dinlenmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.

Sözen son olarak 12 Eylül 2022 tarihinde Antep Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek olan davanın ilk duruşmasına katılım çağrısında bulundu. (MA)

Öne Çıkanlar