Sebahat Tuncel'in annesi: Çocuklarım ölüme terk edildi

Sebahat Tuncel'in annesi: Çocuklarım ölüme terk edildi
DBP eski Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel'in annesi Meryem Tuncel, 'Çocuklarımın dört duvar arasında çaresiz ve imkansız bırakılmaları, ölüme terk edilmeleri korkutuyor' dedi.

DBP eski Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel'in annesi Meryem Tuncel, infaz düzenlemesinde tutuklu siyasetçi, akademisyen, hukukçu ve gazetecilerin kapsam dışı bırakılmasına tepki gösterdi.

AKP-MHP'nin 70 maddelik yeni infaz yasa tasarısının Meclisten geçip yürürlüğe girmesinin ardından cezaevlerinde tahliyeler başlarken siyasetçi, akademisyen, hukukçu ve gazetecilerin kapsam dışı bırakılmasına tepkiler de sürüyor.

'RESMEN ÖLÜME TERK EDİLDİLER'

Karara tepki gösteren, 26 Ekim 2016 tarihinden bu yana Kandıra F Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) eski Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel'in annesi Meryem Tuncel, kızı ve 8 yıldır Bolu F Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan oğlu Erdal Tuncer’in sağlığı için endişeli olduğunu söyledi.

Mezopotamya Ajansı'ndan Arjin Dilek Öncel'e konuşan Meryem Tuncel, "Resmen ölüme terk edildiler" diyerek kamuoyuna duyarlılık çağrısı yaptı.

'HÜKÜMETİN BU TUTUMUNU TEŞHİR ETMEK GEREKİYOR'

Halkın siyasi tutuklulara sahip çıkmasını isteyen Tuncel, "Hükümetin bu tutumunu teşhir etmek gerekiyor. Ötekileştirilen kesimlerin bir araya gelmesi, hükümetin bu politikalarına karşı durması gerekiyor. Kovid-19 salgını ile birlikte endişe içindeyiz. Çocuklarımın dört duvar arasında çaresiz ve imkansız bırakılmaları, ölüme terk edilmeleri bizi korkutuyor" dedi.

'KIZIM, 'CEZAEVİNDE TECRİT EDİLİYORUZ' DEDİ'

Devletin güvencesi altında olan yerler olduğunu belirttiği cezaevlerinde binlerce tutuklunun ölüme terk edildiğini söyleyen anne Tuncel, kızı Sabahat Tüncel ile yaptığı son telefon görüşmesini anlattırken Sebahat Tuncel’in 'cezaevinde tecrit ediliyoruz' dediğini aktardı:

"Sebahat salgın karşısında endişeli ve huzursuz olduklarını söyledi. Biz de ailesi olarak endişeliyiz. Hükümet kendisine muhalif olanları düşman görerek saldırmakta. Uygulanan düşman hukukudur" diye belirtti.

'İKTİDAR KENDİ YANDAŞLARINI AFFETTİ'

AKP iktidarının kendi yandaşlarını affettiğini söyleyen Sabahat Tuncel'in babası Fahrettin Tuncel, Sivas Katliamı davası sanığı olan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın af kararı sonrası salıverilen Ahmet Turan Kılıç'ın davanın tek tutuklu sanığı olduğunu hatırlatarak, "İnsanları yakanları affettiler. Bu kararlarla toplum vicdanını incittiler. Bugün ise infaz düzenlemesi ile getirilen yasalar kendi taraftarlarını affetme yasasıdır. Bu yapılan geçmişte Muaviye politikasıdır. Tam da kendilerine yakışanı yaptılar. AKP işini yapıyor. Halkta işini yapmalı, siyasi tutuklular için susmamalı" dedi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar