Seçim Güvenliği Komisyonu ilk kez toplanıyor

Seçim Güvenliği Komisyonu ilk kez toplanıyor
Altı muhalefet partisi temsilcisinden oluşan Seçim Komisyonu ilk kez bir araya geliyor.

Seda TAŞKIN 


+GERÇEK- Altı muhalefet partisinin temsilcilerince oluşturulan Seçim Komisyonu, Seçim Süreci ve Seçim Güvenliği Komisyonu ve Anayasal ve Yasal Çerçeve Hazırlık Komisyonu ilk toplantılarını bugün Gelecek Partisi’nde gerçekleştirecek. 

Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçiş çalışması yürüten altı muhalefet partisi temsilcilerinden oluşan üç ayrı komisyon bu gün ilk kez toplanıyor. Seçim Komisyonu, Seçim Süreci ve Seçim Güvenliği Komisyonu ile Anayasal ve Yasal Çerçeve Hazırlık Komisyonu’nun partili temsilcileri, bugün Gelecek Partisi Genel Merkezi’nde ilk toplantılarını yapacak.
 
İlk toplantı Seçim Komisyonu’nun toplantısı olacak. Bu komisyonda CHP Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, İYİ Parti Seçim İşleri Başkanı Şenol Sunat, Saadet Partisi Mali İdareler Başkanı Hasan Bitmez, Demokrat Parti Göç ve Sosyal Politikalar Başkanı İlay Aksoy, DEVA Partisi Seçim İşleri Başkanı İdris Şahin, Gelecek Partisi Seçim ve Hukuk İşleri Başkanı Ayhan Sefer Üstün bu komisyonda yer alıyor.

SEÇİM İŞBİRLİĞİ NOKTASINDA İŞBİRLİĞİ 

Seçim Komisyonu’nun çalışma alanı seçim ittifakları ve seçim işbirliği noktasındaki formüller olacak. Bu komisyon aynı zamanda partilerin liderleri arasında da eş güdümü sağlayacak. 

Seçim Süreci ve Seçim Güvenliği Komisyonu ise saat 15.00’te toplanacak. Partilerin seçim işleri ve bilişim işleri yöneticilerinden oluşan bu komisyon ise seçim kararı alındığı andan seçim sonuçlarının resmi olarak açıklanacağı vakte kadar bir bütün olarak seçim güvenliği noktasındaki çalışmaları ele alacak. Edinilen bilgilere göre, seçim kurulları üyelerinin belirlenmesinin yanı sonuçların takibi için de bu komisyon tarafından bir yazılım geliştirilmesi öngörülüyor. Komisyonun toplantısında partilerin seçim güvenliği alanında yürüttükleri çalışmaların da temsilciler tarafından aktarılması bekleniyor. 

Son toplantı ise Anayasal ve Yasal Çerçeve Hazırlık Komisyonu’nun toplantısı olacak. Bu komisyonun görev alanı da seçimlerin kazanılması durumunda yasalarda yapılması gereken değişikliklere ilişkin hazırlıkları belirlemek olacak. 

Toplantıların basına kapalı olması öngörülürken, belirli periyotlarla bu toplantıların süreceği ve toplantı yerleri için de diğer partilerin genel merkezlerinin de kullanılacağı öğrenildi.

Öne Çıkanlar