CHP'nin Bodrum adayına ret

CHP'nin Bodrum adayına ret
Muğla İl Seçim Kurulu, Mustafa Saruhan’ın adaylığının düşürülmesine karar verdi.

CHP Bodrum Belediye Başkan adayı Mustafa Saruhan’ın adaylığı düşürüldü. Eski Yalıkavak Belediye Başkanı Saruhan’ın adaylığına AKP tarafından itiraz edildi. İtirazı görüşen Muğla İl Seçim Kurulu Saruhan’ın adaylığının düşürülmesine karar verdi.

Saruhan’ın Başkanlığı döneminde çevre ve imarla ilgili aldığı ancak hükmün açıklanması geri bırakılması kararın verildiği cezalar toplandığında 1 yıl’ı aştığı öne sürüldü.

İL SEÇİM KURULU ADAYLIĞA İTİRAZI YERİNDE BULDU

CHP Başkan Adayı Mustafa Saruhan Sözcü’den Saygı Öztürk'e yaptığı açıklamada, bu konuda bilgi aldıklarını ve il seçim kuruluna gidip ayrıntılı gerekçeyi öğreneceklerini söyledi.

Daha önce Bodrum Belediye Başkanlığına Mehmet Kocadon’un aday olması ön görülmüş ancak CHP Genel Merkezi’nden onay alınmamıştı. Anketlerde ilk sırada olduğu belirtilen Mustafa Saruhan aday yapılmıştı.

SON KARARI YSK VERECEK

Muğla Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Dr. Osman Gürün, Mustafa Saruhan’ın İl Seçim Kurulunca adaylığının düşürülmesi karşısında şoke olduklarını belirtti:

"Başkan adayımız Yalıkavak Başkanlığı döneminde aldığı ve ertelenen cezaların toplamı 13 ay oldu diye seçime giremeyeceğine karar verildi. Oysa daha önce arkadaşımız hukukçulara bunu inceletmiş ve seçime girmesinde sakınca olmadığını öğrendikten sonra aday adaylığı konusunda başvuruda bulunmuştu. İl başkanlığımız karara gerekli itirazları gün içerisinde yapacak. Genel Merkez’de durumu bildirdik. Son kararı YSK verecek."

Öne Çıkanlar