Seçime on gün kala temeli atılan rehabilitasyon merkezinde koyunlar otluyor

Seçime on gün kala temeli atılan rehabilitasyon merkezinde koyunlar otluyor
Seçim öncesi bakan ve milletvekillerinin katılımıyla atılan temel bir santim bile yükselmedi.

Aydın’ın İncirliova ilçesinde yerel seçimlere on gün kala törenle temeli atılan rehabilitasyon merkezinde artık koyunlar otluyor.

220 kişinin istihdam edileceği söylenerek alandaki futbol sahası, düğün salonu ve çocuk parkı yok edildi. bitmeyen yapının temelini ise Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk attı. Seçimin kaybedilmesi ile birlikte ise merkezin yapımı durdu.

Cumhur İttifakı ortaklığı seçimi kaybedince, bir yılda tamamlanması sözü verilen tesis koyun otlatma alanı oldu. Mahalleli ise düğün salonsuz, parksız ve sahasız kaldı. Sözcü’de yer alan habere göre 22 dönümlük arazi, İncirliova Özel Engelli Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ile Sağlık Merkezi yapılmak üzere Sedat Koç isimli şahsa tahsis edildi. Kurulacak merkezin 400 engelli kapasitesi olacağı, büyük bölümü mahalleden olmak üzere 220 kişinin istihdam edileceği sözü verildi.


Temeli atıldığında mahalle sakinleri ile İncirliova'lı seçmenlere 2020'nin 10 Kasım'ında açılış yapılacağı sözü verildiğini söyleyen Yazıdere muhtarı Davut Noyan, "Köyümüze ait 22 dönümlük arazi üzerinde futbol sahası, düğün salonu ve çocuk oyun parkı vardı. Arazi Büyükşehir yasasından sonra İncirliova Belediyesine geçmişti. Seçim öncesi bu araziyi bir vatandaşa rehabilitasyon merkezi kurması şartıyla tahsis ettiler. Temel atıldı, seçimler bitti, burası öyle kaldı" dedi.


CORONAVİRUS NEDENİYLE YAPILMIYORMUŞ

Merkezin yapılması için defalarca girişimde bulunduklarını, arazinin tahsis edildiği Sedat Koç ile görüşmeler yaptığını söyleyen muhtar Noyan, "İnşaatın yapılmamasının gerekçesi olarak Covid-19 salgınını gösterdi. Bunun için bakanlıktan 2 yıl izin aldığını söyledi. Biz hala yapılmasını bekliyoruz. Mahallemizin, ilçemizin geleceği için bu projenin tamamlanmasını istiyoruz. Ama eğer bu yapılmayacaksa sahamızı, düğün salonumuzu, çocuk parkımızı eski hallerine getirmelerini bekliyoruz" dedi.
 

Öne Çıkanlar