Seçimi değerlendiren Kürt yurttaşa bıçaklı tehdit

Seçimi değerlendiren Kürt yurttaşa bıçaklı tehdit
Bir Youtube kanalına seçime ilişkin verdiği röportajla gündem olan Reis Boz isimli yurttaşın evinin duvarına ismi yazılarak bıçak saplandı.

Geçtiğimiz gün İstanbul Times adlı Youtube kanalına İstanbul seçimine ilişkin demeç veren ve konuşmasında Kürt seçmenlerin tavrına dikkat çekerek gündem olan Reis Boz’un evine tehdit içerikli bir saldırı yapıldı.

Yeni Yaşam gazetesinin ulaştığı,  Boz, Avcılar’daki evinin duvarına dün akşam saat 19.00 sıralarında duvara yazılan ismine bıçak saplandığını söyledi.

'YAPILAN SALDIRI AİLEMİ TEDİRGİN ETTİ'

Boz, bu saldırının önceki gün yaptığı röportajın sosyal medyada gündem olmasından sonra denk gelmesine dikkat çekerek, "Saldırının Süleyman Soylu ve AKP’nin muhafazakar Kürtlerden oy almak için Hizbullahçıların tahliyelerine dikkat çeken konuşmamdan sonra yapılması manidar" dedi:

"Biz bunları doksanlı yıllardan tanıyoruz, biz bunları Madımak’ta, Maraş’ta tanıyoruz; biz bunları beyaz toroslardan tanıyoruz" diyen Boz, korkunun ecele faydasının olmadığını belirterek, kimseye pabuç bırakmayacağını söyledi. Yapılan saldırıyla ailesini tedirgin edildiğini de belirten Boz,  tüm duyarlı kesimleri bu tehdit içerikli saldırıya karşı durmaya ve ilgili kurumları adım atmaya çağırdı.


 

BİZ HAKSIZLIĞA, HUKUKSUZLUĞA KARŞI İMAMOĞLU'NA DESTEK VERİYORUZ'

İstanbul Times adlı Youtube kanalının İstanbul seçimine ilişkin görüşlerini sorduğu Reis Boz, şu ifadeleri kullanmıştı:
"Artık bu coğrafyada kimse diktatörleri kabul etmiyor. Bu ülkede fakir fukaraya işçi emekçi dediniz, iktidar oldunuz ama bugün aynı zulmü siz yapıyorsunuz. İki ün önce Binali Bey’i dinliyoruz, Diyarbakır’a gitmiş, Kürdistan’dan bahsediyor. Kürdistan mebusları varmış. Daha 31 Mart’ta Cumhurbaşkanı Kürdistan yoktur dedi. Kürdistan diyenler Sayın Sezai Temelli’ye dönük defolup Irak’ın kuzeyine gitsinler dediler. Bu iktidar söyledi. Yetmiyor tam da söylediği güne nazaran Bitlis Belediye başkanı Kürtçe yazdığı için tabela indiriyor. Siz Kürtleri aptal yerine mi koyuyorsunuz? Siz Kürtleri aptal mı zannediyorsunuz? Diğer bir tanesi mafya kafasıyla ülke yönetiyor, İçişleri Bakanı Cumhurbaşkanı yerine gelmiş İstanbul’da o konuşuyor. İki de bir insanları tehdit ediyorlar. Ekrem İmamoğlu şunu dedi, bunu dedi. Ya biz İmamoğlu’nu neden destekliyoruz biliyor musunuz? Ben CHP’li değilim. İmamoğlu’na da normal şartlarda destek vermem, o zihniyette değilim. Ama bu ülkede mağduriyet var. Biz haksızlığa, hukuksuzluğa karşı biz İmamoğlu’na destek veriyoruz. Zulme, zalimlere başkaldırmak için biz İmamoğlu’na destek veriyoruz. 31 Mart’ta kazanmış bir belediye başkanı var. Hangi hakla, hangi yetkiyle elinden alıyorsunuz.
 

'ERDOĞAN GÖREVDEN ALINDIĞINDA EN ÇOK BİZ ARKASINDA DURDUK'

Geçen sefer ‘Atı alan Üsküdar’ı geçti’ diyen Cumhurbaşkanı değil mi? Tayyip Erdoğan değil mi? Bize ‘Defol git’ diyeceksin, sonra bizden oy isteyeceksin. Biz zulme karşı başkaldırırız. Dolayısıyla biz İmamoğlu’na karşı yapılan bu zulme karşı gelmek için İmamoğlu’na destek veriyoruz. Açık söyleyeyim, CHP benim geldiğim coğrafyada, ben Şeyh Sait ailesi içerisinde büyüdüm ama bugün bir haksızlık var. Tayyip Erdoğan görevden alındığında en çok biz arkasında durduk. Bir seçilmiş görevden alınmamalı. Ama bugün benim Doğduğum Erzurum’da Tekman Belediyesi’ne kayyum atıyorsunuz, KHK’lı diye. Nasıl olur da bu YSK izin veriyor da aday oluyor da sonra alınıyor. Bağlar Belediyesi yüzde 70 almış, siz kayyum atıyorsunuz. Nerede adalet?"

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar