Şehir hastanesinde yangın merdiveni sadece personel kartıyla açılıyor

Şehir hastanesinde yangın merdiveni sadece personel kartıyla açılıyor
Olası bir tehlikede personel kartıyla açılan yangın merdivenlerinden, personel rahatlıkla kaçabilecekken, vatandaş ve hastalar ise kartı olmadığı için yangın çıkışını kullanamayacak.

Eskişehir’de 1086 yatak kapasiteli Şehir Hastanesi’ndeki yangın merdivenleri, hastane personeli tarafından kullanılan ‘personel kartı’ ile açılabiliyor. Olası bir tehlike karşısında personel kartıyla açılan yangın merdivenlerinden, personel rahatlıkla kaçabilecekken, vatandaş ve hastalar ise kartı olmadığı için yangın çıkışını kullanamayacak. Duruma tepki gösteren CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer de Eskişehir Şehir Hastanesi’ndeki skandalı Meclis gündemine taşıdı.

Eskişehir'de 2018 yılı ekim ayında hizmete açılan şehir hastanesinde, acil durumlarda bina içerisinde bulunan kişilerin güvenli bir şekilde tahliyesi için kullanılması gereken yangın merdivenlerinin sadece personel kartı ile açıldığı ortaya çıktı.

KARTI OLMAYAN KAÇAMAYACAK

Hastanede olası bir tehlike karşısında, personel kartı bulunan hastane çalışanları kartlarını kullanarak yangın merdiveni kapısından rahatlıkla kaçabilecekken, kartı bulunmayan hastalar ve hasta yakınları ise hastanede mahsur kalacak. Vatandaşlar da yangın merdiven çıkış kapılarının personel kartı ile açılabiliyor olmasına tepki gösterdi.

MİLLETVEKİLİ ÇAKIRÖZER MECLİSE TAŞIDI

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Eskişehir Şehir Hastanesi'nde yaşanan personel kartı ile açılabilen yangın merdivenlerini Meclis gündemine taşıdı.

Meclis Genel Kurulu'nda söz alan Çakırözer, "Yangın merdivenleri olası bir yangın durumunda acil kullanılması gereken yerlerdir. Sağlık hizmeti bir bütündür. Bir yangın anında hasta, yaşlı, çocuk, kadın bu insanlar nasıl kurtulacaklar. Yangın merdivenleri sadece hastane çalışanları için değil, hastaneden hizmet alan tüm yurttaşların her koşulda kullanabileceği şekilde açık tutulmalıdır" dedi.

OLASI BİR FACİA…

Eskişehir Şehir Hastanesi'ndeki eksik ve taleplerin giderilmesi konusunda yaptıkları açıklama ve çağrıları da hatırlatan Çakırözer, "Eskişehir Şehir Hastanesi hizmete açılırken bu hastanede var olan eksikleri sıraladığımızda hastanede gerçek anlamda merdiven olmadığından ve yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi konusunda çağrıda bulunmuştuk. Şimdi de hastanede bulunan ve acil durumlarda kullanılması gereken yangın merdivenlerinin sadece hastane personeli tarafından personel kartıyla kullanılabildiği kamuoyuna yansıdı. Hastane içinde bulunan kişilerin güvenli bir biçimde tahliyesi için kullanılması gereken yangın merdivenlerinin giriş ve çıkışlarının sadece personel kartıyla yapılıyor olması, olası bir yangın durumunda yaşanacak faciayı gözler önüne sermektedir" ifadelerini kullandı. 

HER KOŞULDA AÇIK TUTULMALI

Sözcü'nün haberine göre sağlık hizmetinin bir bütün olduğunu söyleyen Çakırözer, yangın merdivenlerinin sadece hastane çalışanları için değil, hastaneden hizmet alan tüm yurttaşların her koşulda kullanabileceği şekilde açık tutulması ve konunun gereğinin bir an önce yapılmasını istedi. 

Öne Çıkanlar