Sel bölgesine giden İmamoğlu, 'Haramidere sorununu bu yaz halledeceğiz' dedi

Sel bölgesine giden İmamoğlu, 'Haramidere sorununu bu yaz halledeceğiz' dedi
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, sel felaketinin yaşandığı Esenyurt'taki altyapı sorununun 15-20 yıldır yaşandığını söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün Esenyurt'ta bir kişinin hayatını kaybetmesine neden olan sel felaketinin ardından bölgede incelemelerde bulundu. İmamoğlu sele neden olan Haramidere'nin ıslah edileceğini söyledi.

Burada açıklama yapan İmamoğlu, "Bizim tam da bugün İstanbul'da 38 noktada başlattığımız çalışmalardan biri de buraydı. Şantiyeler kuruldu, çalışmalar başladı. İstanbul'un kronik hale gelmiş noktalarından biri de Haramidere. Altyapı sorunu yaşanıyor ve bunun gibi birkaç noktada da su baskını riski var. Bu sorun burada Yaklaşık 15-20 yıldır yaşanıyor. Bu sorunu inşallah bu yaz halledeceğiz. Kalıcı olarak bu sorunu çözmemiz lazım" diye konuştu. 

Sorunun çözümü için plan proje yapıldığını belirten İmamoğlu, "Yapılaşmayla ilgili problemlerin yarattığı altyapı sorunlarını arkadaşlarım çözecekler. Bir vatandaşımız hayatını kaybetti. Burada Sayın Valimiz gelip bir takım tespitler yaptı. Biz de tespitler yaptık. Bunların hepsini birleştirip bir çözüm bulacağız" dedi. 

İmamoğlu, öncelikle sel mağdurlarının bu akşam konaklaması ve ihtiyaçlarının giderilmesi için çalışmalar yapacaklarını belirterek mağdurların evlerine tekrar girebilmeleri için iş birliği yapılacağını söyledi. (HABER MERKEZİ) 

Öne Çıkanlar