Selefi liderden Cübbeli Ahmet'e yanıt: Konuşturacaklar bir gün beni, zorluyorlar

Selefi liderden Cübbeli Ahmet'e yanıt: Konuşturacaklar bir gün beni, zorluyorlar
Ahmet Mahmut Ünlü, 'selefi dernekler silahlanıyor' iddiası üzerine savcılıkta ifade vermiş, ancak isim belirtmemişti.

Cübbeli Ahmet olarak kamuoyunda tanınan Ahmet Mahmut Ünlü’nün öne sürdüğü, , "Türkiye'de 2 bin selefi derneği var. Şahıslar pompalı, iç savaşa hazırlanıyorlar" iddiasında yeni gelişme yaşandı. Ünlü’nün suçladığı isimlerden biri de video yoluyla cevap verdi.

'Ebu Haris', Vasat Kitabevi'nin Youtube kanalı üzerinden yaptığı konuşmasıyla Ünlü'ye yanıt verdi. Son 2 senede tarikatlarda çok büyük bir çöküş olduğunu söyleyen Ebu Haris, kendilerinde ise yükseliş olduğuna dikkat çekip oluşturdukları WhatsApp grubundaki katılımcı sayısını söyledi. Grupta 6 bin kişi olduğunu açıklayan 'Ebu Haris', bunlardan 3 bininin 'müşrik' olduğunu belirtti.

‘BÜTÜN PİSLİK BUNLARDA’

Tarikatçıların taraftarlarının kendilerine yöneldiğini söyleyen Ebu Haris, tarikatlarda yaşananları sıralarken "Bütün pislik bunlarda. Rant var, çocuk istismarı var, cin çıkarma var, ajanlarla bunlar görüşüyor. Ne yapacaklar? Tam dağılırken müritlerine eksen kayması yaşatıp 'selefiler silahlanıyor' diyecekler" dedi.

Selefi lider, konuşmasını "Konuşturacaklar bir gün beni. Zorluyorlar. Konuştuğumda emin olun dağılacaklar." diyerek bitirdi.

Ünlü, "Ebu Haris bana reddiye yapıyor, tekfir ediyor. İzmir'deki Selefi Vasat Kitabevi'nin başındaki adam. Bu adam 'Bu devlet kafir, askerlik yapmanın hükmü kafirliktir. Askerde patates soğan soysa da kafir. Devletin imamlarına kafir' diyor. Bunların sesli kayıtları var. Biz senelerdir bu adamlara kürsüden reddiye yaptık." demişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar