'Düşme anında Duygu Delen'in bilinci kapalı mıydı?'

'Düşme anında Duygu Delen'in bilinci kapalı mıydı?'
Delen ailesinin avukatı Önder Alkurt, Mehmet Kaplan’ın kanında ve idrarında uyuşturucu tespit edildiğini açıklamıştı.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, Antep’in Şehitkamil ilçesinde 13 Ağustos’ta bir apartmanın dördüncü katından düşerek hayatını kaybeden 17 yaşındaki Duygu Delen’in ölümüne sebep olan Mehmet Kaplan'ın kanında uyuşturucu bulunmasını yorumladı. 

Antep’te dördüncü kattan düşerek hayatını kaybeden Duygu Delen’le ilgili Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından titiz bir soruşturmanın yürütüldüğünü belirten Selvi, "Duygu Delen’in kafası üstü aşağıya düşerken hiçbir refleks göstermemesi, 'Acaba bilinci kapalı mıydı?' sorusunu gündeme getirdi" dedi.

Abdülkadir Selvi'nin Hürriyet'te, 'Duygu Delen'in bilinci kapalı mıydı?' başlığıyla yayımlanan yazısının iligli bölümü şöyle: 

Duygu Delen olayında yeni gelişmeler söz konusu. Duygu Delen’in ölümüne neden olduğu iddia edilen Mehmet Kaplan’ın kan ve idrar örneklerinde uyuşturucu tespit edildi. Mehmet Kaplan cinsel saldırı ve ölüme sebebiyet vermekten dolayı tutuklanmıştı.

Mehmet Kaplan’dan alınan idrar örneğinde yapılan incelemede "uyuşturucu" kullandığı tespit edildi.

İDRARDA ‘ESRAR’ BULGUSU

13 Ağustos’ta Duygu Delen’in hayatını kaybetmesinden 1 gün sonra Mehmet Kaplan’dan alınan idrar örneği Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Adli Tıp Anabilim Dalı’nda tahlil edildi. Hastanenin raporunda, "İdrarda toksit tarama tetkikinde kreatinin değerinin 308 mg/dl ve idrar dansitesinin 1036 olarak bulunduğu, THC (esrar) metabolitleri saptandığı belirlenmiştir" denildi. 17 Ağustos tarihli raporun sonuç bölümünde "yukarıda adı geçenin 14.08.2020 tarihli idrarda toksik tarama tetkikinde THC (esrar) metabolitleri saptandığı" tespitine yer verildi. Mehmet Kaplan’ın farklı bir uyuşturucu kullanıp kullanmadığının tespit edilmesi için alınan kan, kıl ve idrar örnekleri üzerinde yeni bir inceleme yapılması düşünülüyor.

Duygu Delen’in vücudundan alınan örneklerin ise Adli Tıp Kurumu'ndaki incelemesi sürüyor. Duygu Delen’le ilgili İstanbul 1. İhtisas Daire Başkanlığı’ndan 1 hafta 10 gün içinde Adli Tıp raporunun çıkması bekleniyor.

BİLİNCİ KAPALI MIYDI?

Mehmet Kaplan, Duygu Delen’in aşağıya düşüşünü görmediğini söylemişti. Ancak Duygu Delen’in düşme anına ilişkin kamera görüntüleri kuşkuları da beraberinde getirdi. Duygu Delen’in kafası üstü aşağıya düşerken hiçbir refleks göstermemesi, "Acaba bilinci kapalı mıydı?" sorusunu gündeme getirdi. Duygu Delen’in düşmesinden birkaç saniye önce bisikletiyle oradan geçen çocuğun herhangi bir telaş göstermemesi ve yukarıya bakmaması, Duygu Delen’in kendini attığı yönündeki iddiaları zayıflatmıştı. Ayrıca 4’üncü kattan düşen Duygu Delen’in ayağının ikinci katın balkonundaki ipe takılması, el ve ayakları hiçbir refleks göstermeden baş üstü sert bir şekilde yere çakılması, atıldığı ya da itildiği kuşkularını da beraberinde getirmişti. Duygu Delen’in düşüş anına ilişkin görüntülerin incelenmesi üzerine, "Düşme anında bilinci kapalı mıydı?" sorusunu gündeme getirdiler.

Öne Çıkanlar