'Sen Ben Lenin' ilk gösterimini 43. Moskova Film Festivali'nde yapacak

'Sen Ben Lenin' ilk gösterimini 43. Moskova Film Festivali'nde yapacak
Tufan Taştan'ın yönettiği filmin başrollerinde Barış Falay ve Saygın Soysal yer alıyor.

Yönetmen Tufan Taştan’ın, senaryosunu Barış Bıçakçı ile birlikte kaleme aldığı ilk uzun metraj filmi "Sen Ben Lenin", ilk gösterimini 43. Moskova Film Festivali’nde gerçekleştirecek.

"Sen Ben Lenin", 22-29 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan 43. Moskova Film Festivali’ne konuk olacak. Filmin ilk gösterimi, festivalin "Russian Trace" bölümünde 24 Nisan Cumartesi günü yapılacak. Fiziksel olarak düzenlenecek festivalde filmin sunumunu, program direktörü Kirill Razlogov yapacak. Yönetmen Taştan da gösterimin ardından izleyicilerin sorularını cevaplayacak.

"Sen Ben Lenin", Sovyetler Birliği’nin dağılmasıyla Karadeniz’e atıldığı düşünülen ve Düzce’nin Akçakoca ilçesinde kıyıya vuran Lenin büstü etrafında gelişen bir hikâyeyi konu ediniyor. Film, bugün Akçakoca Belediyesi’ne ait bir depoda kaderine terk edilmiş halde bekleyen Lenin heykeli üzerinden, "Peki, Lenin heykeli kasabanın meydanına dikilseydi ne olurdu?" sorusunun peşine düşüyor.

Barış Falay ve Saygın Soysal’ın başrolleri paylaştığı filmde, onlara Melis Birkan, Serdar Orçin, Nur Sürer, Salih Kalyon, Hasibe Eren, Özgür Çevik, Şerif Erol, Binnur Kaya, Mustafa Kırantepe, Serkan Keskin, Nazlı Bulum, Murat Kılıç, Sarp Aydınoğlu, Barış Yıldız, Sarp Akkaya, Necip Memili, Bige Önal ve Utku Çakar eşlik etti.

Filmde ayrıca, Özcan Alper, Pelin Esmer, Emin Alper, Çiğdem Vitrinel ve Vuslat Saraçoğlu gibi yönetmenler de konuk oyuncu olarak yer aldı.

İlk kez 2016’da duyurulan filmin yapımcılığını İstanbul Digital (ID) Film ve Yapım-eki’nin birlikte üstlendi. Müziklerinde Barış Diri’nin imzası olan filmi şarkısı, Edip Cansever’in "Mendilimde Kan Sesleri" adlı şiirinden bestelendi. Eseri Seyyal Taner seslendirdi.

Lenin büstünün hikâyesi daha önce Ahmet Murat Öğüt, Aylin Kuryel, Begüm Özden Fırat, Emre Yeksan’ın yönetmenliğini üstlendiği "Hoşgeldin Lenin" adlı  kısa belgesele de konu olmuştu.

Öne Çıkanlar