Sen misin Altun’un evine yan bakan!

Sen misin Altun’un evine yan bakan!
'Türkiye gibi hanedan rejimlerinde saray kulları dokunulmazdır. Onların bahçesine bile göz atamazsın, ama senin evde film çekerler.'

Can DÜNDAR


ARTI GERÇEK- CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında 9 aydan 10,5 yıla kadar hapis cezası isteniyor. İddianamede Kaftancıoğlu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un Kuzguncuk'taki evinin görüntülenmesini azmettirmekle suçlanıyor.

Hatırlayacaksınız Altun, Vakıflar’dan ucuza kiraladığı komşu arazinin etrafına duvar örüp çardak-şömine yaptırmakla suçlanıyordu. Nisan ayında mahalle sakinlerinin şikâyeti üzerine Belediye, oradaki çardağı yıkmıştı. Vay sen misin çardağa dokunan: CHP’nin Üsküdar İlçe Başkanı, evin fotoğraflarını çekmekle suçlandı, hakkında terör soruşturması açıldı. Haberi yapanlar da terörle suçlandı.

Altun, "Bana dokunan yanar" mesajı veriyordu. Bir hafta sonra karşı atağını başlattı: Emrindeki basın görevlilerini, Soner Yalçın’ın, Fatih Portakal’ın, Yılmaz Özdil’in ve benim yazlık evlerimize yolladı.

Yandaş medya korosu bir anda "kaçak yapılaşma" feryadına başladı. Kim otoparkın üzerine briket kaplatmış, kim penceresini camla kapatmış; hepsi döküldü ortaya… Yalanın bini bir para…

O günlerde, arada çiçeklerimize su veren bahçıvan aradı: "Evin üstünde drone’lar uçuyor" diye haber verdi. Tam konuşurken, "Şu anda da bir kamera ekibi eve girdi çekim yapıyor" dedi. Meğer Demirören’in eli kameralı adamları kapıyı açık bulmuş, içeri dalmışlar. Nasılsa hukuk yok. Hesap soran da yok. Tersine, ne kadar ileri gidersen o kadar ödüllendiriliyorsun. Akşamına, balkonu kapatan camların sökülüşünü, evimize giren kamera ekibinden izledik.

Bahçesinin fotoğrafını çekmeye kalkıştığı iddiasıyla ilçe başkanına terör soruşturması açtıran, onu tahrik ettiği iddiasıyla il başkanını hapse attırmaya çalışan Altun, adamlarını bizim evin içine kadar sokmuştu. Hızını alamayıp "Giyotin hâkim"e talimat verdi; bizim eve barka da el koydurdu.

Diyeceksiniz ki, herkese eşit muamele talebi demokrasilerde olur; Türkiye gibi hanedan rejimlerinde saray kulları dokunulmazdır. Onların bahçesine bile göz atamazsın, ama senin evde film çekerler.

Şimdi ben Demirören’i bizim eve girmeye azmettirdiği gerekçesiyle Altun’dan şikâyetçi olsam gülerler. Eh onu azmettiren de, 1990’larda kaçak inşaat yaptırmaktan mahkûm olmuş, sonra da kendine kaçak saray yaptırmış Recep Tayyip Erdoğan… Kimi kime şikâyet edeceksin.

 

Öne Çıkanlar