Senatör Warren'dan Fed Başkanı Powell'a yönelik suçlama: Tehlikeli bir adam

Senatör Warren'dan Fed Başkanı Powell'a yönelik suçlama: Tehlikeli bir adam
Demokratlar arasında etkili bir isim olarak öne çıkan Senatör Elizabeth Warren, Fed Başkanı Jerome Powell'ın ikinci dönem başkanlığına karşı çıkacağını duyurdu.

Demokratlar arasında etkili bir isim olarak öne çıkan Senatör Elizabeth Warren, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın ikinci dönem başkanlığına karşı çıkacağını duyurdu. Warren, Powell'a "Siciliniz beni endişelendiriyor. Bankacılık sektörünü riske attınız. Bu, sizin Fed başkanlığı için tehlikeli bir adam olduğunuzu gösteriyor" ifadelerini kullandı.

ABD’li Demokrat Senatör Elizabeth Warren, Fed Başkanı Jerome Powell için "tehlikeli bir adam" ifadelerini kullanarak, Powell’a ikinci bir dönem göreve devam etmesi konusunda destek vermeyeceğini söyledi.

Partisi içinde en yüksek profile sahip senatör olan Warren, salı günü Senato Bankacılık Komitesi’ne hitap eden Powell’a, "Siciliniz beni ciddi şekilde endişelendiriyor. Bankacılık sistemimizi daha az güvenilir hale getirecek şekilde davrandınız ve bu sizi Fed’i yönetmek için 'tehlikeli bir adam' haline getiriyor ve bu yüzden yeniden aday olmanıza karşı çıkacağım" dedi.

Oturum sonrasında Bloomberg’e konuşan Warren, "Fed Başkanı kapıları kollayan bir muhafız gibi olmalı, bankaların tüm ekonomiyi çökertebilecek riskleri yüklenmesinin önüne geçmeli" değerlendirmesini yaptı.

YELLEN, POWELL'IN İKİNCİ DÖNEM BAŞKANLIĞINI DESTEKLİYOR

Bloomberg’in konuya yakın kaynaklara dayandırdığı 27 Ağustos tarihli haberinde danışmanlarının, ABD Başkanı Joe Biden’a görev süresi şubatta dolacak olan Powell’ı ikinci bir dönem görevde tutmayı teklif edeceği belirtilmişti.

ABD Hazine Bakanı ve eski Fed Başkanı Janet Yellen da Powell’a görevini sürdürmesi konusunda destek vermişti. Warren’ın Powell’a destek vermemesinin sonucu nasıl etkileyeceği şu aşamada belirsiz.

DEMOKRATLARIN ÇOĞU POWELL'IN BAŞKANLIĞINA SICAK

Görev süresi şubat ayında dolacak olan Fed Başkanı Jerome Powell’ın ikinci bir dönem göreve devam etmesi konusunda Senato’dan hatrı sayılır bir destek olduğu görülüyor.

Bloomberg’in birçok senatörle yaptığı röportajlar Powell’ın Demokratlar arasındaki desteğinin arttığına işaret etmişti.

Bunun yanında Powell'ın Warren ile birlikte muhafazakar Demokrat Senatör Joe Manchin’in desteğini kazanmasının kolay olmayacağı da görünüyor.

Manchin, trilyonlarca dolarlık varlık alımları konusunda Bloomberg’e, "Son bir yılda yaptıklarımız bana hiç mantıklı gelmiyor. Piyasanın hiç olmadığı kadar güçlü olduğu bir dönemde neden kendi tahvillerimizi alıyoruz" dedi.

Manchin, Powell’a yazdığı bir mektupta tahvil alım programını küçültmesi çağrısını yapmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar