Şengal Özerk Yönetimi'nden KDP'ye tepki

Şengal Özerk Yönetimi'nden KDP'ye tepki
KDP’nin Şengal’e girme girişimlerine ilişkin açıklama yapan Özerk Yönetim, “Halkın iradesini tanımayanları biz de tanımıyoruz” diye belirtti.

Şengal Demokratik Özerk Yönetimi, Kürdistan Demokrat Partisi’nin (KDP) Şengal’e girmelerine karşı olağanüstü duruma geçtiklerini açıkladı. Özerk Yönetimi, halkın iradesini tanımayanların kabusu olacaklarını belirtti. KDP güçleri Irak’ta 10 Ekim’de yapılacak seçimleri bahane ederek, 2 Ekim’den beri Şengal’e girmeye çalışıyor. 

'HALKIMIZIN İRADESİ DIŞINDA BİR PLANI KABUL ETMEYECEĞİZ'

Özerk Yönetim, KDP’nin tutumunu protesto etmek için halkın da katılımıyla bir açıklama yaptı. Özerk Yönetim tarafından yapılan açıklamada şunlar belirtildi:

"Fermanla halkımızı yok edemediler, şimdi siyasi oyunlarla bunu yapmaya çalışıyorlar. Halkımız bu kirli siyasete karşı uyanık olmalı. Kim olursa olsun, halkımıza karşı kirli hesapların başarıya ulaşmasına izin vermeyeceğiz. Şengal’de halkımızın iradesi dışında bir planı kabul etmeyeceğiz. Olacaksa bir şey halkın iradesiyle, halkın kararıyla olacak. İster Irak hükümeti olsun, ister başka güç, kim Şengal halkının iradesi dışında karar alırsa, halk bunu boşa çıkaracak. 
 
Bugün yaşananlar 9 Ekim Anlaşması’nın bir devamıdır. 9 Ekim Anlaşması’yla Şengal’in iradesini tanımadılar. Bir kez daha vurguluyoruz; halkın iradesini tanımayanları biz de tanımıyoruz. Bugün Şengal’deki her ailenin bir şehidi var. Her ailenin DAİŞ’in elinde bir esiri var. Buna sebep olanlar, Şengal’e girmek istiyorlar. Bir kez daha halkımıza ihanet etmek istiyorlar. Buradan onlara yanıt veriyoruz; Şengal’de halkın iradesi dışında bir şey yapmaya çalışırsanız, kabusunuz oluruz. Yaşasın Şengal halkının direnişi." (MA)

Öne Çıkanlar