Şengal saldırısına tepki: Êzidî halkı düşmanlarına karşı ayağa kalkmalıdır

Şengal saldırısına tepki: Êzidî halkı düşmanlarına karşı ayağa kalkmalıdır
Şengal Özerk Yönetim Kurulu Konseyi Eşbaşkan Yardımcısı Sêvê Emo, “Artık yeter, Türk devletinin saldırılarına karşı herkes ayağa kalkmalı” dedi.

Türkiye’ye ait savaş uçakları akşam saatlerinde Xanesor Halk Meclisi'ni bombaladı. Saldırı sırasında binada kimsenin bulunmadığı, bu nedenle sadece maddi hasarın meydana geldiği belirtildi. Saldırı sonrasında çok sayıda kişi Meclis’in önünde toplanarak, "Bijî Berxwedana Şengalê" ve "Bimre xiyanet" sloganları atarak, Türkiye devletini protesto etti.

Şengal Özerk Yönetim Kurulu Konseyi Eşbaşkan Yardımcısı Sêvê Emo, saldırının yapıldığı yerde açıklama yaptı. Sêvê Emo, Türkiye’nin amacının Êzidî toplumunu yok etmek olduğunu söyledi. Sêvê Emo devamında şunları söyledi:  "Gördüğünüz gibi savaş uçakları yine halkı vurdu. Bombalanan yer Êzidî Halk Meclisi’dir. Sivil bir yerdi. Şehit Mervan için yarın buruda merasim düzenleyecektir.

'EZİDİ HALKI AYAĞA KALKMALIDIR'

Êzidî soykırımına yönelik saldırılara karşı tüm Êzidîlere çağrıda bulunuyorum. Êzidî halkı saldırıya, Türk devletine karşı ayağa kalmalıdır. Êzidî halkının düşmanlarıdır. Her gün Êzidîlere saldırıyorlar ve sivilleri öldürüyorlar. Burada PKK yoktu, hedef alınan yer Êzidîlere ait bir yerdi. Her Êzidî, saldırılara karşı ayağa kalkmalı. Ayağa kalkıp eylem yapmalı. Zulüm ve baskıya artık yeter." 

UCA: EZİDİLERE SALDRIMAKTAN VAZGEÇİN

Türkiye’ye ait savaş uçaklarının Xanesor Halk Meclisi’ni bombalamasına bir tepki de HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Feleknas Uca'dan geldi. Uca, "Êzidîlere saldırmaktan vazgeçin" dedi. 

Türkiye’ye ait savaş uçaklarının Xanesor Halk Meclisi’ni bombalamasının ardından dijital medya hesabından açıklama yapan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Başkan Yardımcısı Feleknas Uca, "Êzidîlere karşı bu düşmanlık neden?" diye sordu.
 
Uca, yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: "Êzidîlere karşı bu düşmanlık neden? Êzidî halkı ne yaptı size, nasıl bir tehdit oluşturuyor ki her fırsatta bombalıyorsunuz ve saldırılarınızın hedefi oluyorlar. Bu saldırılardan vazgeçin artık! #Şengal"

 

Öne Çıkanlar