Şenol Güneş: Bana paracı diyenler ülkeyi soyuyor

Şenol Güneş: Bana paracı diyenler ülkeyi soyuyor
Uluslararası Futbol Ekonomi Forumu'nda konuşan A Milli Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş, Türkiye'deki futbol anlayışını eleştirerek 'Bu düzenin bozulması lazım' dedi.

Uluslararası Futbol Ekonomi Forumu'nda konuşan Milli Takım teknik direktörü Şenol Güneş, Türkiye'deki endüstriyel futbolun kısa tarihini anlattı.

"Eskiden futbolculara değer verilmiyordu, kız bile verilmiyordu. Şimdi ise tam tersi oldu" diyerek sözlerine başlayan şenol Güneş, Madem herkes futboldan anlamıyor ama konuşuyor. Ben de ekonomiden anlamıyorum ama konuşayım bari" diyerek devam etti.

'BANA BAZEN PARACI DİYENLER OLDU'

''Bizde gönül sevdası var, saygı var, samimiyet var. Biz futbolculara bunları vermeye çalışacağız. 52 senedir bu işin içerisindeyim. Çok kulüpte çalıştım. Bana bazen 'paracı' diyenler oldu. Burada hep beraberiz. Eğer borcum olan biri varsa ödeyeyim. Bana borcu olan varsa hakkımı helal ediyorum."

A Milli Takım’ın bugününde Fatih Terim’in de Mircea Lucescu’nun da payının olduğunu belirten Güneş, "Milli Takım’ın başarısı hepimizin başarısıdır. Başarı için adam aranıyor. Hep birlikte başardık. Futbolu zenginleştirmek lazım ama sadece parayla değil. Şenol mu yaptı, Fatih mi yaptı, Lucescu mu yaptı? Milli takımda bir başarı varsa ‘ben yaptım’ değil ‘biz yaptık’. Gariban biri varsa onu iyi dinlemek lazım. Sosyal sorumluluk projemi de böylece yerine getirmiş oluyorum. Değer kazanmak lazım. Değer kazanınca para zaten geliyor.

'BANA 'PARACI' DİYENLER ÜLKEYİ SOYUYORLAR'

Bir insan çalıştığı yerde mutluysa başarılı olur. Ben şu an mutlu olarak çalışıyorum. Benim elimden paramı da aldılar 2 yılımı da aldılar ama ben işime devam ettim. En iyi paramı da şimdi alıyorum. Bana paracı diyenler ülkeyi soyuyorlar" dedi.

Uzun zamandır oynadığı futbol yerine karıştığı olaylarla kariyerini bitirme noktasına gelen Arda Turan’ın yaşadıklarının sadece kendi suçu olmadığını dile getiren Güneş, "Arda Turan kendi kendine bitmedi, biz hep beraber, el birliği ile dünya markası olan Arda Turan’ı bitirdik, tükettik. Barcelona’da Arda’nın evine gidip yatan kalkanlar, bugün başka şeyler söylüyorlar" dedi.

'BU DÜZENİN BOZULMASI LAZIM'

Beşiktaş Teknik Direktörlüğü  döneminde yapılan transferler hakkında da örnekler veren Şenol Güneş, Türkiye'deki futbol anlayışını eleştirerek "Bu düzenin bozulması lazım" dedi:

"Ben çalıştırdığım kulüplerde, para bana kirli geldiği için, para işine girmeden sadece fikrimi söyledim. Oyuncu, hoca, başkan düzenini korumalıyız. Bu düzenin bozulmaması lazım. Beşiktaş’ta da yüksek maaşlı oyuncuları satabilirsiniz ama kalanların parasını ödeyin dedim. Kagawa alınırken de transfer yapıyoruz ama içeridekilerin maaşı ödenmemiş. Kagawa’nın alınmasını çok istediler, ben istemedim ve futbolcuların paralarının ödenmesini istedim."

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar