Şentop'tan Osmanlı yanıtı: Seviyoruz ama real politiğin farkındayız

Şentop'tan Osmanlı yanıtı: Seviyoruz ama real politiğin farkındayız
Meclis Başkanı Mustafa Şentop, Meclis'in 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında konuştu.

'Yeni Osmanlıcılık' tartışmalarına değinen TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Bizi Osmanlı'yı kurmaya çalışmakla itham ediyorlar. Hayalci değiliz, hayal kurmuyoruz. Real politiğin farkındayız" dedi.

Meclis Başkanı Mustafa Şentop, TBMM'nin açılışının 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında İstanbul’da "Bir Asrı Geçen Birikimle Misak-ı Milli'ye Yeniden Bakmak" temalı programda konuştu. 

"Türkiye'nin milli bekasına 101 yıl önce yönelen tehditlerin, bugün de devam ettiğini" öne süren Şentop, "Biz de maruz kaldığımız tehditleri artık sınırlarımızda karşılamıyoruz. Tehditleri sınırlarımız ötesinde karşılayıp aziz milletimizi ve gönül coğrafyamızdaki kardeşlerimizi güvenli bir şekilde yaşatmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

'OSMANLIYI SEVİYORUZ, REAL POLİTİĞİN FARKINDAYIZ'

'Yeni Osmanlıcılık' tartışmalarına değinen Şentop, "Evet, Osmanlı'yı seviyoruz ve gururla anıyoruz" derken şöyle devam etti:

"Tarihte kurduğumuz en kudretli devletimiz. Şerefle anacağımız, anlatacağımız bir geçmişten geliyoruz ama bazıları paranoyak bir şekilde bizi Osmanlı'yı kurmaya çalışmakla itham ediyorlar. Hayalci değiliz, hayal kurmuyoruz. Real politiğin farkındayız."

Öne Çıkanlar